Vişnap

Tantuni Tereyağlı "Dana"

0
Merhabalar..
Kasaptan rica ettim tantuni yapacağım lütfen kuyruk yağı ve eti uygun boyda kesip doğrar mısınız diye sağolsunlar istediğim gibi doğradılar.

Tarifimi yazmadan önce Mersin'lilerin affına sığınırım.
Yöresel lezzetlerin her zaman aslına sadık kalınarak yapılmasından yanayım.

Bu ev usulü bir tantuni hiç bir zaman sizin oraların tantunisi gibi olmaz ama bizlerin de Mersin'e uzaklara oralara gelme şansımız olmadığı için tantuni keyfinden de mahrum kalmayalım değil mi.!

Kendimce yaptım mutfağımda bir dana antrikot tantuni.
Aslını yerinde yeme şansım olmadığı için mukayese etme durumum yok.
Fakat bu yapıp yediğim tantuni müthiş çok çok lezzetli oldu.

Kim bilir Mersin'in sizin oraların ki nasıl muhteşem nasıl lezzetlidir.
Belki bir gün yolumuz düşer oralara KISMET...!


Malzemeleri:
600 Gr dana antrikot
100 Gr kuyruk yağı
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağ
5/6 Adet yeşil biber
1 Adet chilli biber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet orta boy domates
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Kahve kaşığı kırmızı toz biber
1 Tatlı kaşığı kekik
Lavaş ekmek
Tarifi:
Saç tava yoksa "wok tavayı" iyice kızdıralım.
Tereyağ ve fındık yağı ilave edip eritelim.
Tavla zarı boyunda ki kuyruk yağlarını ve dana antrikot etleri tavaya alıp yüksek ateşte arada kaşıkla alt üst ederek soteleyip mühürleyelim.

Ateşi orta kısığa getirip usul usul pişmesini sağlayalım.Kendi saldığı suyu çekmeye başladığında etlerin pişip pişmediğini kontrol ederek gerektiğin de yarım veya bir çay bardağı sıcak su ilave edelim.

Biberlerin saplarını kesip atalım,ince olarak keselim ve etlere ilave edelim.
Tuzunu ve kekik hariç diğer baharatları katalım.
Etlerin pişmesine yakın ince yemeklik doğradığımız domatesleri de ilave edelim.
Domatesler saldığı suyu hafif çekince ateşin altını kapatalım.
Kekiğini ilave edip harmanlayalım.

Servis tabağını hafif ısıtalım.
Lavaşı tavada ki etlerin üzerine bastırıp yağlanmasını sağlayalım.
Üzerine tantuni kebabından koyup kişilerin isteğine göre ister sararak dürüm olarak "benim tercihim her zaman dürüm olarak yemek" 
ya da tabakta porsiyon olarak servise sunalım.
Yanın da ayran ve acı biber turşusu ve yine isteğe bağlı olarak maydanozu unutmayalım.
Yapacak olanlara afiyetler olsun.

SEVGİLERİMLE