Vişnap

Sardalya Marin..

0
Merhabalar..
Balıkçı tezgahlarında balıkları gördükçe hep alıp pişirmek pişirip yemek geliyor içimden.

Akşama ne yapsak dediklerin de balık desem dur daha şimdiden bıktıracaksın bizleri,az bir ara ver demelere başlarlar yakında bu benim düşüncem:)

Bu defa ateşte pişirmeden direk taze sıkılmış limon suyunda pişirdim.

Neden limon suyunda balığı pişirmek istedim çünkü marine edeceksek hangi balık olursa olsun illa çok taze taptaze olması şart.!

Benim sardalyalarım da çok çok tazeydiler ve ben bu fırsatı kaçırmak istemedim.

O an gördüm ya taptaze ve oldukça iri sardalyaları hemen dayanamayıp 1 kg aldım geldim cafeye.
Yok içimden bir ses git 1 kg daha al böylesi taze balığı zor bulursun vs vs aklımdan bir sürü düşünceler geçerken çocuğu yolladım koş git al 1 kg daha dememle aldı geldi.

Oldu mu ev de 2 kg balık olsun vallahi balığın çoğu hiç olur mu çeşit çeşit pişirilir yenir.

Hatta sardalyaların mevsimi geçmeden bir iki kilo daha alıp kapanışı öyle yapayım istiyorum.
Malzemeler:
500 Gr sardalya
2 veya 3 Adet limon suyu
İki üç diş sarımsak
Taze çekim karabiber
Sızma zeytinyağ
Tuz
İsteğe göre yeşillik "dereotu,maydanoz,taze veya kırmızı soğan"
Tarif:
Sardalyaların kafalarını kuyruklarını kesip atalım.Bol su ile hırpalamadan pullarını da iyice temizleyerek bir kaç su yıkayalım.Süzgece alıp süzülmelerini temin edelim.

Bu aşama da orta kılçıklarını ve sırtta ki çıkıntılı kılçığı da temizleyelim.Son bir kere daha sudan geçirip iyice süzdürüp hafif tuzlayalım.

Kapaklı dikdörtgen borcama taze sıktığımız limon suyunu dökelim.Balıkları açarak gerekirse iki balığı derileri dışa gelecek şekilde yapıştırarak limon suyuna yatıralım.
Eğer üzerlerine limon suyu yeterli gelmezse ilave edelim.Limon suyu balıkların üzerini tamamen kapatacak.

Borcamın kapağını kapatıp buz dolabına kaldırarak limonun asidesi ile balıklar renk değiştirip beyaz olana kadar limon suyu içinde pişmesini bekleyelim.

Bu süre 2/ 3 saat sonra tamam olsa da ben 24 saat bekletip sonra hazırlayıp servise sunuyorum bu biraz benim huysuzluğum diyelim:)

Hiç aklınız da endişe olmasın nasıl ki tuzda pişiyorsa balık limonun asidesi ile de çok güzel pişiyor hiç bir yeri çiğ kalmıyor.
Üstelik bu yöntem ile gayet hafif gayet lezzetli oluyor.İster meze olarak ister ara soğuk olarak olmadı salatalarınıza ilave ederek tüketebilirsiniz.

Balık sevenlere bol balıklı günler sevmeyenlere de lütfen balığı sevmelerini ve tüketmelerini diliyor sevgilerimi yolluyorum..