Vişnap

Et Suyuna Sebzeli Pirinç Çorbası

0
Merhabalar..
Dün canım çorba istedi,uzun zamandır yaz geldi gidiyor hiç çorba yapmadığımdan özlemişim.

Yaz sıcakların da tercihim her zaman sebzeler,salatalar,mezeler,zeytinyağlılar olunca haliyle yaz sezonu sonuna doğru çorbalar özleniyor.
Hatta soğuklar biraz başlasın özlediğim bakliyatlara da artık bir merhaba diyeyim istiyorum.

Ekseri difrizde et suyum oluyor boş zamanımda hazırlayıp atıyorum difrize,lazım olduğunda büyük kolaylık.
Malzemeler:
1 Ufak su bardağı kırık pirinç
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Ufak kuru soğan
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Ufak domates
Et suyu
2 Yemek kaşığı karışık sebze kurusu "arifoğlu"
Tuz
Tarif:
Tereyağı ve fındık yağını tencereye alıp eritelim.
İçine ince yemeklik doğradığımız kuru soğanları atıp karamelize olana kadar soteleyelim.Kırmızı pul biberi ve tuzu ilave edelim.Domatesi rendeleyip ilave edelim karışıma.
Domates yumuşayıp pişince et suyunu ilave edelim.Et suyu kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğümüz kırık pirinçleri ve kurutulmuş sebze karışımını ilave edelim.

Pirinçler yumuşayıp uzayana kadar tencerenin kapağını yarı aralık bırakarak orta ısılı ateşte pişirelim.İstersek kruton eşliğinde sıcak olarak servise sunalım..
Çorbalarda tercihim her zaman kırık pirinçten yana.Şayet o an kırık pirinç yoksa pilavlık baldo pirinci yıkarken avuç içimle ovalayarak yıkayıp hafif kırılmasını sağlarım. Zira kırık pirinç çorbalara daha güzel yoğun bir kıvam veriyor.

Bir de unutmadan "arifoğlunun kurutulmuş sebze kurusunu her nerede görürseniz mutlaka almanızı çok çok tavsiye ederim.Yok böyle bir lezzet her nerede lazım olursa sebze kurusu hemen alın kavanozdan kullanın pişirdiğim yemeklere kattığı lezzet mükemmel.
Malum İstanbul'un nemli havasından dolayı buralarda asla sebze meyve kurutma olayımız olmuyor.
SEVGİLERİMLE..