Vişnap

Yeni Dünya - Malta Eriği Kompostosu

0
Semt pazarında ki tezgahta sıralı sıralı arzı endam eden malta eriklerinin üzerlerine tepeden doğru brandaların aralıklarından güneş ışıkları vurup pırıl pırıl göründüğün de nasıl çekici nasıl albenili görünmüştü bana.
Hemen aldım 1 kutu sanırım kilogram olarak 1 kg kadar var yok.Aslında kırk yıl yemesem aklıma gelmez hiç bir zaman da canımın çekmeyeceği bir meyve.!

İçinden sadece iki tanesi "tekini de ben yemiştim" yendi her kurulan sofraya geldi gitti ben dahil bir Allah'ın kulu yüzüne bakmıyordu.Geldiği gibi tabakta hiç eksilmeden buz dolabına gide gele görmekten içime daral gelmişti.Atmaya da insan kıyamıyor dolapta yer kaplıyor.

Ve bugün yok bu böyle olmaz en güzeli bunlarla bir komposto kaynatayım olursa olur olmazsa olmaz nasıl olsa öyle de böylede malta eriklerinin akıbeti belli.
Belki güzel bir komposto olup değerlenir neden olmasın denemekte fayda var deyip bir komposto kaynattım.
Ben çok sevdim beğendim tadını,bu kadarını hiç tahmin etmemiştim.Gayet lezzetli buz gibi soğuk soğuk pilavın yanında pek bir rağbet gördü sofrada:)
Malzemeleri:
1 Kg yeni dünya "malta eriği"
1-1,5 Su bardağı toz şeker "isteğe göre eksiltip arttırılabilinir"
2-3 Adet karanfil
Yeteri kadar su "6 veya 7 su bardağı"
Tarifi:
Yeni dünyaları yıkayıp dış kabuklarını soyalım.Çekirdeklerini ayıklayıp atalım.İstediğimiz şekil ve ebatta doğrayıp tencereye alalım.Üzerine karanfil tanelerini ve toz şekeri ilave edip içme suyunu katalım.Orta ısılı ateşte yeni dünya meyveleri yumuşayana kadar pişirelim.

Kendi tenceresinde soğutup isteğe göre içinde ki karanfil tanelerini çıkarıp atalım.Buzdolabına alıp iyice soğumasını temin edelim.Pilav makarna börek vs eşliğinde buz gibi soğuk olarak servise sunalım.
SEVGİLERİMLE...





0 yorum:

Yorum Gönder