Vişnap

Hamsi Şinitzel.

0
Merhabalar.
Sütlaça,güllaça kakao çikolata vs  ilave ediliyorsa hele de zeytinyağlı yaprak sarma yufkaya sarılıp adına da dolmalı sarmalı börek deniyorsa ki zeytinyağlı yaprak sarma soğuk,börek sıcak yenir de peki bu sarmalı böreği nasıl servise sunuyorlar?Ne yaman bir tutarsızlık bu.!

Ben de hamsiden  çok güzel şinitzel yaparım.!


Ve bizim klasik hamsi tariflerimize inat biraz albenili cazip yaptım sundum servis ettim kendisini.Sonuçtan ben de ev de yiyenlerde memnun ayrıldılar sofradan:)

Hele ki "HAMSİ" mutluluktan buraları sonsuza kadar terk edip yerini diğer gelecek "HAMSİ"lere bıraktı.:)

Hamsinin orta kılçıklarını ayıklarken canım nasıl da sıkkındı.Ya gidip bir sürü ütü yapacaktım ki bana ütü yapmakta çok iyi geliyor iyi geliyor derken hiç sevmem ütüyü ama dedim ya can sıkkın olunca o sinirle o asap bozukluğu ile anlamıyorum ne kadar ütü yaptığımı bu tıpkı delinin doymaması gibi bir durum sanırım ben de ütülere doymuyorum:)


Tabii ben hamsileri tercih ettim,mutfağa gidip bir buçuk kilo hamsilerin orta kılçıklarını hiç bunalmadan sıkılmadan bir çırpıda çıkarttım.İki hamsiyi açıp iç kısımları birbirlerine bakacak şekilde üst üste getirip kapattım.Eeee geriye ne kaldı yumurtaya ve galete ununa bula kızart ister yemek,ister çerez niyetine ye.

Malzemeleri:
1 Kg hamsi
2 Adet yumurta
1 Büyük su bardağı galeta unu
Tuz
"Kırmızı soğan
Maydanoz
Sumak
Limon servisi için"
Tarifi:
Hamsilerin orta kılçıklarını çıkarıp bol su ile yıkayıp tuzlayalım ve süzülmeye bırakalım.Tabağa yumurtaları kırıp çırpalım.Diğer tabağa galete ununu koyalım.Tavaya bol fındık yağını koyalım kızdıralım,yağ derin olsun.

İki adet hamsiyi açıp iç kısımları birbirlerine bakacak şekilde üst üste getirip kapat.Hamsi filetoları önce yumurtaya sonra galete ununa bulayıp kızgın yağda alt üst ederek kızartalım.Kızaranları kağıt havlu üzerine alalım fazla yağlarından arındırmak için.

Servis tabağına maydanoz,sumaklı limonlu kırmızı soğan dilimlerini alalım ve hamsi şinitzelleri de yanlarına koyup servise sunalım.


Balıkla patates kızartması veya püresini beraber yemeği çok sevdiğimden evde olan püremi de beraber servis ettim.
Artık ev de o an  yeşillik olarak ne varsa katın servis edin mesela roka bende yoktu oysa ne de güzel yakışır roka balığa.
 SEVGİLERİMLE..
                                                                                                                     visnap.blogspot.com.



0 yorum:

Yorum Gönder