Vişnap

Sosisli Bülbül Yuvası Börek

0

Selamlar.
Uzun zamandır hep "merhabalar" diyerek yazılarıma giriş yaptığımın farkındayım,biraz değişik bir selamlama ile giriş yazıma başlamak istediğimden dolayı bugün ilk aklıma gelen selam kelimesi oldu ve çoğul olarak "selamlar" diyerek başlıyorum yazıma.Arada klişelikten biraz uzaklaşmak ruha iyi gelir diyedir düşüncelerim.
Malzemeleri:
3 Adet yufka
1 Ufak su bardağı su
1 Ufak su bardağı fındık yağı
1 Adet yumurta akı
İç Malzemesi:
1 Yemek kaşığı margarin
12/15 Adet küçük kokteyl sosis
4/5 Adet yeşil sivri biber
2 Adet orta boy domates
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı un
1 Ufak su bardağı su
Tuz,karabiber 1 er çay kaşığı
Üzeri İçin:
1 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı su veya sıvıyağ
Çörekotu
Tarifi:
Sosisleri yuvarlak dilimler halinde küçük olarak keselim.Biberlerin saplarını tohumların temizleyip ince olarak keselim.Domatesi rendeleyelim.Margarini küçük tencereye alıp eritelim içine biberleri ilave edip hafif soteleyelim.
Salçayı ve unu katıp kavurmaya devam edelim salçanın kokusu çıkınca rendelenmiş domatesi katalım.Bir iki çevirip domatesi pişirelim.
Sıcak suyunu verelim,su kaynayınca içine doğradığımız sosisleri katalım tuzunu ilave edip hepsinin bir arada pişmesini sağlayalım.Sosisler şişmeye başladığında ateşin altını kapatalım karabiberini ilave edelim.Kenara alalım hafif ılınsın.

Ara sos malzemlerini kaseye alıp iyice çırpalım hazır olsun.Yufkanın ilkini alıp tam daire olarak tezgaha açalım ve 4 eşit üçgen olacak şekilde keselim.Diğer iki yufkayada aynı işlemi uygulayalım.Toplamda 12 adet bülbül yuvası börek elde edeceğiz.

İlk üçgen yufkayı alalım her tarafını soslayalım.Geniş tarafını oklavaya sarıp yukarı doğru yuvarlayarak gidelim yufkanın yarısına gelince her iki kenardan büzüştürelim ve sarılı yufkadan oklavayı usulca çıkartalım.Sarmadığımız yukarıda kalan yufkayı alta doğru alarak kendi etrafında yuvarlak olacak şekile getirelim.Uçlarının açılmaması için kürdanla tutturalım.

Daha sonra ortada ki boşluğa yeterince sosisli iç malzemesi koyalım.Diğer kalan bütün yufkalara da aynı işlemi uygulayalım ve yufkaların üzerlerine bir yemek kaşığı su ile inceltip çırptığımız yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.

180/190 derece ön ısıtma yaptığımız fırında nar gibi olana kadar pişirelim.
Nasip olursa döndüğüm de görüşmek üzere esen kalın mutlulukla huzurla ve de aşk dolu geçsin günleriniz.
SEVGİLERİMLE.







0 yorum:

Yorum Gönder