Vişnap

Fırında Beşamel Soslu Brüksel Lahanası

0
Merhabalar.
Dün gece çok çok sevdiğim benim için çok değerli olan  Melek teyzemi kaybettim.Üzüntülü ve bir o kadar da hüzünlüyüm.Sorguluyorum zamanın da olan biten oluşumları.Sebep olanları da Allah'a havale ediyorum.
Kötülerle bizler baş edemeyiz hiç bir zaman.O kötüler ki hırslarına yenilip ahiret gerçeğini unutuyorlar.Ve Melek teyzemle 14 senenin birikmiş hasretine sebep oldukları için de hakkım helal değildir onlara.

Günlük hayat devam ediyor üzüntümü içime en derinim olan  yüreğime hapsettim.Acım var sen dur bekle hayat demek mümkün olmadığından kaldığı yerden devam edeceğim yaşamaya.Ve bekleyeceğim zaman için de üzüntümün hafiflemesini.

Brüksel lahanalarını bir gün önceden haşladım,değişik tarif arayışları içine girdim.Aklıma yatanı pek bulamayınca bildiğimiz klasik beşamel soslu olanda karar kıldım.Yine de daha değişik brüksel lahana tariflerini araştıracağım ama et,tavuk vs olsun istemiyorum malzemelerinde.
Malzemeleri:
1 Paket brüksel lahanası "500 gr"
2 Yemek kaşığı tereyağ
2  Yemek kaşığı un
2 Adet defne yaprağı 
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı kaşar peynir rendesi
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
Çay kaşığı ucu ile muskat rendesi
Tarifi:
Brüksel lahanaların sap kısımlarını keselim dışında ki sararmış yapraklarını çıkartalım.Bir kaç su yıkayıp imkanımız varsa buharda haşlayalım.Ilınınca büyük olanlarını ortadan ikiye kesip hepsini borcama sıralayalım.Üzerlerine hafif tuz ve karabiber serpelim.

Diğer tencereye tereyağını alıp eritelim,içine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar devamlı karıştırarak kavuralım,Defne yapraklarını ortadan ikiye bölerek kavrulan una ilave edelim.2 Su bardağı soğuk sütü kontrollü olarak  yavaş yavaş katarak kıvam bulmasını sağlayalım.Kıvamı çok koyu olmayacak.Baktınız koyu oldu süt ilavesi ile açabilirsiniz kıvamı.Bir yandan karıştırmaya devam edelim.Tuzunu,karabiberini,muskat rendesini ve kaşar peynir rendesinin bir kısmını içine ilave edelim.Ateşin altını kapatalım.Beşamel sosu brüksel lahanaların üzerine eşit olarak dökelim bu aşamada içinden defne yapraklarını çıkartalım.

200 derece ön ısıtma yaptığımız fırına atalım.Üzerleri kızarana kadar pişirelim.Pişmesine yakın dışarı alıp toz kırmızı biberi ve kalan kaşar peynirlerini üzerine serip tekrardan fırına atıp kaşar peynirler eriyene kadar tutalım.

Sıcak olarak  ister et,tavuk ve balık,makarna  yemeklerinin yanında ya da tek olarak servise sunalım.
Yapacak olanlara afiyetler olsun.
 "SEVGİLERİMLE" diyorum içimden tek kelime dahi yazmak gelmiyor bugün.Belki dışarı çıkar sahile giderim deniz havası her zaman bana iyi geliyor.

Notum:
Sevgili arkadaşlarım bir süreliğine buralar da olmayacağım sanırım bir hafta sonra dönerim.Gittiğim yer de mecbur kalmadıkça nete girmeyi düşünmüyorum,dolayısı ile yorumlarınıza geri dönüş yapamaya bilirim şimdiden beni mazur göreceğiniz için çok teşekkür ederim.Sevgi ile kalın görüşmek üzere.













0 yorum:

Yorum Gönder