Vişnap

Bal Kabaklı,Çikolatalı Tart.

0
Merhabalar.
Geçen kabak tatlısı yapmıştım sevmediğimden sadece çatalın ucu ile tadına baktım o kadarı yetti bile bana.1 gün sonrası bal kabaklı kek yaptım ilk sıcağı ile yedim beğenmedim fakat ertesi günü çayın yanına bir dilim aldım ki ooo nasıl lezzetlenmiş dinlenince bekleyince ve ben bayıldım bu lezzete.

Neyse sanırım biraz bal kabağı ile aram ısınacak gibi derken instagram da dokuzuncu bulut blog sahibi sevgili Aslı hanımın bu nefis bal kabaklı,çikolatalı tart tarifinin paylaşımını görünce hemen bloğuna gidip baktım ve malzeme listesini gözden geçirdim tek eksiğim karanfildi olsun bir eksik malzeme ile yapmaya karar verdim.

Benim tartım görünüm,sunum olarak sevgili Aslı hanımın tartı gibi öyle çok güzel olmadı bir de kenarlarından kırıldı servis tabağına alırken.Onun ki maşaAllah tablo gibi muhteşem harika süper görünüyor.

Ben ömrümde hep hazır yedim tartları ya başka birileri yaptı ya dışarıdan hazır aldım.Kendim hiç yapmamıştım acemiliğim deyip teselli de ettim kendimi.Bu aşama da benim için önemli olan lezzeti öne çıktı,o da çok nefis olunca artık bir başka yapmalar da görünümü daha daha güzel olacak olmalı da.
Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. dokuzuncubulut
Tabanı İçin Malzemeleri:
2 Paket yulaflı bisküvi
150 Gr tereyağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı toz zencefil

Bal Kabaklı Krema Malzemeleri:
6 Dilim bal kabağı tatlısı
1 Su bardağı süt
3 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı buğday nişastası
1 Çay kaşığı toz zencefil
1 Çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
5 Yemek kaşığı damla çikolata
Tarifi:
Yulaflı bisküvileri robotta un haline getirelim.İçine eritip soğuttuğumuz tere yağını,tuz,baharatları ilave edip karıştırarak  hamur haline getirelim.Tart kalıbını yağlayarak tart hamurunu tart kalıbının tabanına ve yanlarını yükselterek bir kalın bardak altı ile bastırarak düzgünce yayalım.Fırında 175 derece ısıda 10/15 dakika taban hamuru sertleşene kadar pişirelim ve soğuması için bekletelim.

Diğer tarafta bal kabağı tatlı dilimlerini robotta ezerek püre haline getirelim.İçine diğer krema malzemeleri olan malzemeleri süt,yumurtalar,nişasta,toz zencefil,tarçın ve tuzu da katıp robotta bir kaç tur döndürelim.

Bir sos kasesin de damla çikolataları benmari usulü eritelim.Hazırlayıp pişirdiğimiz turta hamurunun taban kısmını bu eritilmiş çikolata ile kaplayalım.Kalan  çikolatayı da kabak püreli kremanın içine ekleyelim.Ve hazırladığımız bal kabaklı krema mızı tart hamurunun üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayalım.175 derecede 50 dakika pişirelim.Çökmemesi için 10 dakika kadar fırını kapattıktan sonra bekletelim.Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servise sunalım.
Ben yaptım bizler lezzetini çok sevdik hele ben bal kabağı sevmeyen biri olarak çikolata ile bal kabağının uyumuna bayıldım.Mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.
SEVGİLERİMLE.











0 yorum:

Yorum Gönder