Vişnap

Sarımsaklı Un Çorbası.

0
Merhabalar.
Un çorbası yapmaya karar vermem hep bir gün öncesi yaptığım işkembe yahnisi yüzündendir.Oysa daha bir hafta öncesi un çorbası yapmıştım  gerçi o sarımsaklı değil di bu un çorbam adeta yalancı işkembe çorbası gibi oldu.Haşladığım işkembelerin suyu ziyan olmasın istediğimden en güzel en yakışanı da ancak un çorbası olurdu.Ve yaptım da çok güzel oldu.Çok yakında işkembe yahnisinin de tarifini yazacağım.
Malzemeleri:
4/5 Çorba kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 lt işkembe suyu
Tuz
3 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı sirke
Kırmızı pul biber
Kruton
Tarifi:
Çorba tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağını alıp eritelim unumuzu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım devamlı karıştırarak.İşkembe suyunu yavaş yavaş çırpıcı ile devamlı karıştırarak ilave edelim.Çorbamız kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim ki topaklanmasın.

Tuzunu ilave edelim.Benim işkembe suyum tuzlu olduğundan az bir parça tuz eklemem yeterli geldi.15/20 dakika orta ısılı ateşte kaynatıp inmesine yakın sirkesini ve de rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip ateşin altını kapatalım.

Servis ederken üzerine tereyağını eritip kırmızı pul biber eklediğimiz biberli sosumuzdan bir tatlı kaşığı çorba kaselerimize koyup bir de üzerine bir kaç adet kruton da koyduk mu nefis oluyor tadı.Yapacak olanlara afiyetler olsun.

Hepinize sevgi dolu mutluluklar ile bezeli  güzel ışıltılı günler diliyorum.Geceleriniz yıldızlar gibi parlak aydınlık,gündüzleriniz güneş gibi sıcacık geçsin.





0 yorum:

Yorum Gönder