Vişnap

Fırında Karışık Sebze Yemeği

0
Merhabalar.
Bir iki gün öncesi karışık kızartma yapmıştım.Sebzelerden birer ikişer kalmıştı.Bir de yemek yapmak için kıymalı yemek harcı da pişirip hazırlamıştım Aklımda bamya yemeği pişirmek vardı.Şimdi ben bunlardan nasıl bir yemek yapsam derken tuttum bu sebzelerle karışık fırında kıymalı nefis bir yemek yaptım.Her şeyi hazır sayılırdı.Sebzeleri soydum kızarttım ve gerisi aşağıda yazılı.

Az oldu tabii az olan her şey gibi bu yemekte bir sevildi bir daha birer tabak daha istediler mi:)Yok canlarım gerisi yok bu yemeğin hepsi bu kadar dedim o zaman lütfen bir daha ve daha daha çok yap dediler.Ehh yine yaparız bir gün elbet.
Malzemeleri:
1 Adet büyük boy patlıcan
1 Adet büyük boy kabak
1 Adet büyük boy patates
1 Adet kırmızı kapya biber
5/6 Adet yeşil sivri biber
300 Gr kıyma
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet orta boy domates
2 Adet yeşil sivri biber
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Tarifi:
Patlıcanın kabuklarını şeritli soyalım irice doğrayıp tuzlayıp yarım saat kadar beklemeye alalım.Kabağın da kabuğunu soyup irice doğrayalım.Patatesi de iri kayık biçimi doğrayalım.Kararmaması için suyun içinde bekletelim kızartacağımız zamana kadar.Biberlerin de saplarını tohumlarını temizleyip irice doğrayalım.

Tencereye tereyağımızı alıp eritelim içine mini küpler halinde doğradığımız kuru soğanı ve ince kıydığımız  2 adet sivri biberi alıp kavuralım.Kırmızı pul biberini ve tuzunu katalım.Kıymasını ilave edip kavurmaya devam edelim.Domatesin de kabuğunu soyup mini küpler halinde doğrayıp kavrulan harçımıza katalım saldığı suyu çekene kadar kavuralım.Ateşin altını kapatalım.

Derin tavaya fındık yağımızı koyup kızmasını bekleyelim.Patatesleri kurulayıp kızartalım.Sırasıyla biberleri ve patlıcanları da bol suyla yıkayıp kurulayıp kızartalım.En sona kabağı bırakalım kızartmak için.Bütün kızaran sebzelerimizi fırın tepsisine alıp kaşıkla düzleştirip üzerine bol kıyma harçımızı döküp yayalım.

Bir yemek kaşığı sıvı yağda biber salçamızı bir iki çevirip kavuralım su ilave edip salçamızı açalım.Tepside ki sebzelerin kenarından salçalı suyu dökelim.Salçalı suyun miktarı sebzelerin yarısına kadar gelsin.200 derece ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Maydanozum yoktu saksıda ki maydanozlarıma da kıyamadım onları sadece salatalarımda kullanmayı tercih ediyorum.Maydanozsuz da çok güzel oldu.Hepinize sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum.




0 yorum:

Yorum Gönder