Vişnap

Yoğurtlu Hardallı Sebze Salatası.

0
Merhabalar.
Bugünler de havalar güzel,güneş derseniz bu mevsim de nasıl da çok aranıyor seviliyor.Nerede güneşin ısıtıcılığını görüyoruz hemen sırtımızı,yüzümüzü güneşe veriyoruz sıcacık.Baharın hafif esintileri ile bizleri üşütmesini bu şekil telafi ediyoruz değil mi?Ben sahil de,cafe de olsun hemen en güneş alan masa neresi oraya oturup soba başı kedileri gibi hissediyorum kendimi.

Oysa hiç sevmem sıcağı hele yaz aylarının sıcağı ile çok bunalırım.Ondan dolayı benim mevsimim "bahar"dır.Bahar demişim bir de böyle hafif bir meze,salata artık ne dersek o olsun yapalım istedim ve de yaptım.

Bir de bahar gibi pilav yaptım aynı anda hani sebzeler haşlanırken bir taşla  iki kuş vurdum.Bahar pilavımın tarifi ilerleyen günler de blogta olacak.

Şimdi ben bahar dedikçe,kuş dedikçe "kuşlar konsun omuz başlarına" dizeleri geldi aklıma.Öncesi o dizeleri okuyup tarifimi yazayım hemen.Sizler de Nilgün Marmara'nın harika dizelerini okumak isterseniz bir tık visnap.tumblr. ile okuyabilirsiniz verdiğim linkten.
Malzemeleri:
2 Su bardağı bezelye
2 Adet irice havuç
1 Adet orta boy patates
3/4 Adet kornişon
1 Yemek kaşığı kapari
Yarım demet dereotu
Sosu:
2/3 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
2 Küçük su bardağı yoğurt
2/3 Tatlı kaşığı hardal
Tarifi:
Bezelyeleri ayıklayalım,havuçların,patatesin kabuklarını soyup yıkayıp tavla zarı boyutunda doğrayalım.Tenceremize 1 su bardağı su koyup buhar sepetini yerleştirelim üzerine sebzelerimizi(havuç,bezelye,patates)koyup tencerenin kapağını kapatıp buharda yumuşayana kadar haşlayalım.

Diğer tarafta sarımsakları rendeleyip sos kasesine alalım.Yoğurdu,hardalı,sızma zeytinyağını ilave edip çırpalım.Haşlanan sebzelerimiz soğuyunca bir avuç kadarını ve bir tutam kadar dereotunu da üzerini süslemek için ayırıp diğer malzemelerimizi ve kaparilerimizi de büyükçe kaseye alıp ince kıydığımız dereotu ve sosla buluşturalım.

Servis tabağına aldığımız salatamızın üzerine ayırdığımız sebzelerden ve ince kıydığımız dereotundan ilave edip az sızma zeytinyağı gezdirip servise sunalım.Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Sebzeleri hazır garnitür konserve olarakta kullana bilinir.Ben  taze olarak tercih ettim.Şayet konserve kullanmam gerekirse de garnitürleri süzüp yıkayıp kaynar suyun içinde bir 5 dakika kadar tutup süzüp öyle kullanıyorum.Nedeni ise konserveler de ki o sası kokuyu hiç sevmiyorum.

Çok lezzetli iç açıcı bir salata meze oluyor freş freş miss miss.Bu tür lezzetleri yaparken çok çok keyif alıyorum yemelerini de ayrı seviyorum.Bana desinler ki sen hep zeytinyağlı,meze,salata yap offf ömrüm derim ve keyifle bıkmadan yapar yapar yaparım.

Günleriniz bahar tazeliğin de güneş ışıltıları ile dopdolu geçsin,sevgi ile mutluluk ile ve de en önemlisi hep "AŞK" ile kalın.








0 yorum:

Yorum Gönder