Vişnap

Bahar Pilavı.

0
Merhabalar.
En en en çok çok sevdiğim pilavlardan biridir bahar pilavı.Bahar pilavı derken adı bahar pilavı mı nedir bilemedim bloğa tarifini yazarken ne yazsam diye düşündüm.Sebzeli mi,garnitürlü mü eee patates yok içinde o,bu derken bahar pilavı demek geldi içimdenVe de çok sevdim bahar pilavı adını.Lezzeti tek kelime ile şahane oluyor.Dereotunun aroması kattığı lezzet anlatılmaz anlatılamaz.Hepimizin bildiği kolay tarifi yazayım hemen.
Malzemeleri:
1 Su bardağı baldo pirinç (300 gr)
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Adet büyükçe havuç
1 Çay fincanı bezelye
Yarım demet dereotu
1+1/2 Su bardağı su
Tuz
Tarifi:
Pirinçi ayıklayıp sıcağa yakın tuzlu su ile ıslatalım.Bezelyeleri ve kabuklarını soyup tavla zarı ebatında doğradığımız havuçlarımızı buharda beraber haşlayalım.

Dinlenip soğuyan pirinçleri nişastası gidene kadar nazikçe yıkayalım Pirinçleri kırmamaya özen gösterelim.Pilav tenceremize tereyağını alıp eritelim yağ cızırdamaya başlayınca bir buçuk su bardağı suyu ve tuzu ilave edelim.Su kaynayınca süzdüğümüz pirinçleri ilave edelim.Öncesi bir iki taşım yüksek ateşte kaynatıp sonra ateşi en kısığa getirelim.

Pirinçler suyunu çektiğinde üzerine haşlanan sebzeleri ilave edelim.Suyunu tamamen çekip pilavın üzeri göz göz olana kadar pişirelim.10 dakika dinlendirip üzerine ince kıydığımız dereotlarını da ilave edip alt üst edip pilavımızı nazikçe harmanlayalım.Servise hazırdır,afiyetler olsun
Hepinize benden sizlere kocaman kucaklar dolusu sevgiler selamlar olsun.Gönlünüz şen,makamınız gülşen bahçeleri gibi güller ile donansın.Sevgiler sevgiler.