Vişnap

Karamelize Soğanlı Hamsi Ançuez.

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Bildiğiniz gibi hamsi ançuez yapacağım demiştim ve de yaptım,daha önce ki postta da kolay tarifini paylaştım sizlerle.hamsi ancuez.

Bundan sonrası hamsi ançuezli tariflerim de sıra.İlk olarak bu postta karamelize soğanlı hamsi ançuezimi paylaşıyorum.Sonrası köz kapya biberlerli ançuez ve de spagettili,bir de pizza var sıra da.

Bilmem nedendir deniz ürünlerini seviyorum onların her türünü yapmaları pişirmeleri,tuzlamaları,marine etmeleri çok çok seviyorum.

Geçen hamsi ançuezli kapya biber ruloları yapıp twitterden,İnstagramdan paylaşmıştım.Çok beğenilmişti görünüm sunum olarak.Çok yakında onunda tarifini vereceğim.

Ve güzel de bir fikir geldi twitterden sevgili arkadaşım Trak bir de karamelize soğanlı olaydı off offf tadından yenmez di deyince;eee onu da yaparım deyip aklıma düşürdü ya aradan bir hafta geçti geçmedi bu sefer de karamelize soğanlı yaptım ve de sonuç harika güzel oldu.

Buradan verdiği güzel fikir için sevgili arkadaşım Trak sana çok çok teşekkürler ediyor ve bir başka daha yine yeniden  değişik güzel fikirlerini bekliyorum.
Malzemeleri:
2 Orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı bal
12/13 Adet hamsi ançuez
2/3 hamsi ançuez püresi(sos için)
1/2 Adet kırmızı kapya biber
Sızma zeytinyağı
Yarım limon suyu
Kekik
Tarifi:
Kuru soğanlarımızın kabuklarını soyup yıkayıp piyazlık doğrayalım.Fazla ince olmasın soğan dilimleri.Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağımızı alıp kısık ateşte soğanlarımızı arada çevirerek karamelize olana kadar kavuralım.Ateş çok kısık olsun yaklaşık yarım saat sürüyor karamelize oluşu.İnmesine yakın balını da katıp bir beş dakika daha alt üst edip balın piyaz soğanlara iyice karışmasını sağlayalım.

Diğer tarafta kırmızı kapya biberlerimizi közmatikte veya fırında közleyelim.Direk ateşte mangal da olabilir hangisi olursa.Kapya biberlerimizin kabuklarını soyalım.Şerit şerit keselim ben hamsilerimi de küp küp kestim uyum sağlasın diye kapya biberlerimi de küp küp şekillendirdim.Bu kısmı tamamen sizin tercihinize kalmış.

2/3 hamsi ançuezi robota alıp ezelim püremsi hale gelsin.Bir sos kabın da sızma zeytin yağını,limon suyunu ve hamsi ançuez ezmesini güzelce çırpalım.

Servis tabağına bir kat şerit doğranmış köz kapya biber üzerine karamelize soğan dilimleri,soğanın üzerine hamsi ançuezlerimizi sırayla  koyalım.Elimizde ki malzemeler bitene kadar bu şekil de devam edelim.En üzerlerine hazırladığımız sosumuzu döküp,bol kekiğini de serpelim.
Bir yarım saat dinlendirip servise sunalım.Afiyetler olsun.
,
Bu sıralar öyle çok koşturmalar içindeyim ki artık kendime,zamana yetişemez oldum iyice.Ve biraz da bunaldım biraz değil bayağı bir çok bunaldım koşturmaktan.Rabbim yine de işsiz aylak koymasın.İşler bitti mi ömür de biter diyenlerdenim.

Tadı sunumu harika güzel bir meze,salata,aperatif lezzet olarak bizler çok çok seviyor ve de sık sık soframız da yer veriyoruz.Sizler de şayet bu tür  balık lezzetlerini seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Sevgilerimle hoş kalın hoşçakalın hep mutlu,sağlıklı olun.


,



0 yorum:

Yorum Gönder