Vişnap

Beşamel Soslu Tavuklu Enginar.

0
Merhabalar.
Bugün ki tarifim sevgili Nilay'dan.mutfaksirlari.Harika bir lezzet oldu.Nilay'ın bütün tariflerine bayılıyorum.Aklımda sıraya koydum tarifleri var sıra ile zamanı geldikçe hepsini olmasa da bazılarını yapmayı düşünüyorum nasipse.Bir de aç karnına sitesine gitmemek lazım çok tehlikeli oluyor benden söylemesi.

6 adet enginardan yaptım ben de.3 adet enginarı gündüzden fırınladım.Sırf görselleri sunumları güzel olsun gün ışığından faydalanmak adına.Vallahi biz yemek bloggerlerin kaderi bu durumlar.Yapacak bir şey yok artık akşam yemeğin de öteki 3 enginar fırınlanırken inmesine yakın fırına koyup ısıtıp yeriz.Öteki 3 enginarla sanmam fark atsınlar.

Gel de kızma gel de tepen atmasın bizler nasıl fedakarlık yapıyoruz böylesi ahh o emek hırsızları da şıp şıp şıppındıdak kopyala yapıştır yapıp kendileri yapmış gibi hırsız bloglarında yayınlıyorlar haram olsun haklarımız onlara o terbiyesiz utanmazlara.

Tarifimi yazayım yavaş yavaş müzik bir yandan blog bir yandan beni bekleyen ütüler;hayat yine de güzel yahu ne kadar bizleri çok yorsa da.
Malzemeleri:
6 Adet enginar
Yarım limon
300 Gr tavuk kalça but kemiksiz
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Adet orta boy kuru soğan
Kırmızı pul biber
Tuz
6 Dilim ince kaşar peynir
Beşamel sos malzemeleri:
1 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
Tarifi:
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencere de erittiğimiz tereyağına katalım.Tuzunu da ilave edip kavuralım.Tavuk butları kuş başından hafif küçük doğrayıp yıkayalım.Kavrulan soğanlara ilave edelim saldığı suyu tekrardan çekene kadar arada karıştırarak kavuralım.İnmesine yakın kırmızı pul biberini de ilave edelim ateşin altını kapatalım.

Diğer yanda enginarları bol limonla her yanını limonlayıp buharda yumuşayana kadar haşlayalım.Suyun içinde haşlayacaksanız eğer enginarların üzerini geçecek kadar su katıp yarım limon suyunu sıkın suya ve içine de bir yuvarlak dilim limonu katıp öyle haşlayın ki enginarlar kararmasın.

Haşlanan enginarları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine tavuklu harçtan eşit şekil de koyalım.
Bir başka tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı unu un kokusu çıkana kadar kavuralım.Bu aşama da dikkat edelim unu fazla kavurursak beşamel sosumuzun rengi koyulaşır.

Sütü ilave edip çırpıcı ile devamlı karıştırarak pişirelim,bir fiske de tuzu katalım.Beşamel sosumuz hafif akışkan olacak şekil de kıvamını ayarlayalım.Ateşi kapatıp içine kaşar peyniri rendemizi ilave edip bir iki karıştıralım kaşar peynir rendesi sıcağın etkisi ile hemen eriyor zaten.

Beşamel sosumuzu tavuklu enginar çanaklarımızın üzerine eşit olarak paylaştıralım.180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkarmazdan önce kaşar peyniri dilimlerini de enginarların üzerine koyup bir 5/7 dakika kaşar peynirler eriyene kadar fırında tutalım.Sonrası soğutmadan sıcak olarak servise sunalım.Afiyetler olsun.
Sevenleriniz ve sevdikleriniz ile bir arada mutlu güzel günleriniz olsun.
SEVGİLERİMLE.







0 yorum:

Yorum Gönder