Vişnap

Karışık Kızartmalı Patlıcan Ruloları.

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Bugün arkadaşım telefon açtı,hadi çıkalım gezelim dedi ama ben dünden niyetlenmiştim mutfakta işlerim vardı.Bırakmam mümkün değil aklıma takılıp duracak bir de kaç gündür üst üste gez gez sıkıldım az ara vermeli gezmelere diye gitmedim.

Gezmelere giden arkadaşım dönüşte uğradı birer kahve içtik.Bana ballandıra ballandıra anlatmaz mı yok İstinye Park'a gitmişler yok oradan Sarıyer'e geçmişler börek yemişler ahh sus sus yeter pişmanlara getirme beni dedim.
Ve ilk fırsatta benimle de bu dediklerini yapacağız diye sözünü de aldım ohh gelsin o gezme günleri artık.Haydi gezmelere bile gitmediğim tarifimi yazayım artık.
Malzemeleri:
Birer adet kabak,patlıcan,patates,havuc
2 Şer adet kırmızı kapya ve yeşil köy biberi
3/4 Sap taze soğan
2 Adet büyük domates
2/3 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı sirke
4 Adet uzun  patlıcan (rulo için)
Tuz 
Tarifi:
Patlıcanın tekini ve diğer sebzelerin hepsinin kabuklarını soyup yıkayıp mini küpler tavla zarı formatı halinde doğrayalım.4 adet patlıcanımızın kabuklarını yol yol keselim.Rulo yapmak için uzun uzun dilimleyip tuzlayalım bekletelim bir yarım saat kadar.Domateslerimizin de kabuklarını soyup tavla zarı formatında küp küp doğrayalım.

Tavamıza bol fındık yağını koyup sırayla patates,patlıcan,biberler,kabak ve havucu kızartalım.Kağıt havlu üzerine çıkartıp beklemeye alalım.

Diğer yanda sos tenceresine 1 yemek kaşığı fındık yağı koyup domateslerimizi ilave edip kısık ateşte pişirelim.İnmesine yakın rendelediğimiz sarımsaklarımızı da ilave edip bir iki dakika daha ateşte tutalım ocağın altını kapatıp ayıklayıp ince doğradığımız taze soğanlarımızı ve sirkemizi de ilave edelim.Bu domates sosumuzu da kızartıp kenarda beklettiğimiz karışık mini küp sebze kızartmalarımız ile harmanlayalım.

Tuzladığımız patlıcan dilimlerimizi bol suyla yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulayalım.Bir başka tavaya bol fındık yağını koyup kızınca patlıcan dilimlerimizi kızartalım.Kağıt havlu üzerine çıkaralım fazla yağlarından arınsınlar.

Kesme tahtasının üzerine kızarttığımız patlıcan dilimini alıp serelim bir ucuna kızarttığımız domatesli mini küp karışık sebzelerden bir iki kaşık koyup yukarıya doğru rulo yapalım.Servis tabağına dik olarak sıralayalım.Üzerine arzu ederseniz ki ben öyle yaptım yoğurt ve domates soslu karışık olarak süsledim.Hem göze hem damağa çok hoş geliyor bu tarz.Artık sizler nasıl arzu ederseniz.Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.

Hani derler ya karışık kızartma ooo ne kadar kolay basit bir yemek.Evet gerçekten çok kolay ama saatlerce ocak başında mutfakta kalınıyor.Bir de mutfak kalk gidelim oluyor.Ocak batıyor vs,vs ama gel gelelim  bu kadar lezzetli bir yemek daha yoktur.Değiyor bütün eksilerine rağmen gerçekten değiyor hele bir de sıcak ekmek ve çay yanında ee daha ne olsun değil mi?
Sevgiler,sevgiler binlerce sevgiler.


0 yorum:

Yorum Gönder