Vişnap

Levrek Marin..

0
Merhaba Sevgili Arkadaşlarım.
Biz ailece balığı çok seviyoruz.Hele eşim haftanın 4/5 günü balık yese bana mısın demez.Ben de severim de ııhh o kadar da değil canım yaa:)Balık sezonlarını balık yasaklarının kalkması ile bir açıyoruz balık sezonu kapanana kadar full balık lezzetlerini pişirip yemelere devam ediyoruz.Bizde durumlar hiç değişmeden balık manzaraları hep böyle.Balık sezonu kapandı mı yine ara vermiyoruz balıklara.Bu seferde hoopp sıra kültür balıkların da onlarla idare ediyoruz.En lezzetli balıklar tabii her zaman deniz balıkları olmuştur,bir tek "yayın"balığı hariç.

Bugün tarifini vereceğim levrekte bir kültür balığı deniz levreğinin yerini tutmasa da marinleyince muhteşem bir lezzet olduğunu söyleyebilirim.

Ne zamandır aklımdaydı levrek marin yapmak.Nedense bir türlü kısmet olmadı.Ha bugün ha yarın yaparım dedikçe kısmet bugüneymiş.

Sevgili arkadaşım Hilal'in bloğunda gördüğüm levrek marini sormuştum tadı nasıl oluyor diye.Tek kelime ile muhteşem dediğinde tamam ben de yapacağım ilk fırsatta dedim.Ve o gün nihayet geldi yaptım.

Hilal'im tek kelime ile olağanüstü bir lezzetmiş,canımm çok teşekkürler.Hilal'imin levrek marin tarifi için tık
tık sagliklimutfak .
Şekerciğim buralarda fesleğen bulamayacağımı bildiğimden benim levrekler fesleğenden yana azıcık öksüz oldular.Haydi tarife geçelim.
Malzemeleri:
Bir adet levrek fileto
3/4 adet limonun suyu
2 sap taze soğan
Bir kaç dal maydanoz
Bir iri diş sarımsak
Sızma zeytin yağı
Tane kara biber
Limon kabuğu rendesi
Tuz
Tarifi:
Balıkçımızda levrek balığımızı fileto yaptıralım.Levrek filetoları yıkayalım. Süzgüye alalım.Biz de bu arada limonlarımızın suyunu sıkalım borcama koyalım.İki parça fileto levreğimizi uzunlamasına ikiye bölüp dört parça elde edelim.Bu dört parça levreğimizi de tekrardan verevine keselim tam sekiz parça levreğimiz olsun.

İsterseniz daha ufakta kesebilirsiniz de en ideali sekiz parça oluyor.Dilimleyip kestiğimiz levrek filetolarımızı limon suyuna yatıralım.Limon suyu ile tamamen kaplansınlar.Gerekirse limon suyu sıkalım.Bu şekilde  ertesi güne kadar buzdolabında  bekletelim balıklarımızı.

Ertesi günü balıklarımızı servis edeceğimiz tabağa süzdürerekten alalım.Bir derin ufak kasede sızma zeytinyağı,marine ettiğimiz limon suyundan,rendelenmiş sarımsağımızı,tuzu,tane kara biberimizi çırpıcı ile güzelce çırpalım.Öte yanda ayıklayıp yıkadığımız taze soğanlarımızı ve maydanozumuzu da incecik keselim.Sosumuza ilave edip kaşıkla hafifçe karıştıralım.Bu elde ettiğimiz sosu servis tabağında ki levreklerin üzerine boca edelim ve rendelediğimiz limon kabuklarını da  serpiştirelim.Çok güzel aroma veriyor.Yağı,sosu çok demeyelim bol bol ekmek banması nefis oluyor.Benden söylemesi:)
Afiyetler olsun şayet balık seviyorsanız ve de lakerdasını da marin olanını da ben sever yerim diyorsanız aman ha benim gibi bu kadar uzun zaman beklemeyin.Keşke daha önce yapsaydım diyorum.Benden söylemesi.Sevgi ve mutluklar sizlerin olsun afiyetle.

0 yorum:

Yorum Gönder