Vişnap

Kaz Etli Paça Çorbası

1
Merhabalar güzel ve mutlu sağlıklı günler diliyorum.
Benim canım arkadaşım çok sevdiğim bende yeri yüreğimin en en derinlerin de olan Elet'im elif  Kars'tan kaz yolladı.Canıma çok teşekkür ediyor gül yanaklarından kocaman öpüyorum.Haydi bu güzel nefis tarifime geçeyim
Malzemeleri:
Çeyrek kaz
Kaz suyu
Tereyağı
Sirke
Sarımsak
2 Kaşık un
Tarifi:
Kurutulmuş kazımızı bir saat kadar su da bekletip fazla tuzundan arındıralım.Ben bu çorbanın bir gün önceden hazırlıklarına başladım.Çünkü kaz organik doğal olduğu için hemen pişmiyor.

Kazımızı büyük tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ilave edip öncesi bir iki taşım harlı ateşte kaynatıp üzerinde oluşan kefini kaşıkla süzerek alalım.Sonrası ateşin altını orta ısıya getirip kısalım ağır ağır kendi halinde etleri iyice yumuşayana kadar pişirelim.Pişince kazın etlerini kemiklerinden iri parçalar halinde ayıralım.Suyunu da bir başka tencereye süzelim.Çorbamızın ana malzemesi hazırdır.

Şimdi kaz etli paça çorbamız için bir  başka tencereye tereyağımızı alıp eritelim.Ununu katıp kokusu çıkana kadar kavuralım.Kaz suyundan dökerek unumuzu açalım .Yeterli miktarda kaz suyunu da ilave edip irice dittiğimiz etlerini de katıp çorbamız bir taşım kaynasın.

Diğer tarafta sarımsaklarımızı ayıklayıp rendeleyelim sirkesini de katalım.Paça çorbalarının olmazsa olmazı sirkeli sarımsaklı sosumuz da hazır.Kaselere aldığımız kaz etli paça çorbamızın üzerine arzu ettiğimiz miktarda sirkeli sostan ilave edip içmelere,yemelere başlayalım.

Ben  şahsım adına bol sirke sarımsak soslu çok severim.Kırmızı pul biber de bence güzel olur aklıma gelmedi o an.Bir de kaz tuzlu olduğu için pişirirken hiç tuz katmadım.Tuzu tam kararındaydı.
Şimdiler de sıra da kaz etli pirinç pilavı var.Aynı gün de her ikisini de pişirdim ve gelen misafirlerimiz ile afiyetle yedik.Pilavın tarifini de bir başka yazım da vereceğim.Bir de canım Elet'im kendi elleri ile yaptığı erişte makarna yolladı onu da kaz suyu ile Kars usulü Elet'imin söyleyip yazdırdığı şekli ile pişirip paylaşım için yazacağım inşaAllah.

Hepinize kucaklar dolusu sevgilerimi,selamlarımı yolluyorum Rabbim'e Emanet Olun.











1 yorum: Leave Your Comments