Vişnap

Velibah Patatesli Çörek.

1
Selamlar sevgili sevgi dolu arkadaşlarım,kucaklar dolusu,kollarımın sarabildiği büyüklükte sarıp sarmalıyorum hepinizi.Bugünler de çok mutluyum.

Çok sevdiğim can arkadaşım Elet'im elif bana çok sevdiği vişnap'ı na taaa uzaklardan iklimi soğuk,insanları sıcacık güzel ilimiz Kars'tan geldi.Beraber öylesine güzel vakit geçiriyoruz ki.Alıştık birbirimize.Gitmesine bir hafta kala ona belli etmesem de içimi hüzünler kaplar oldu.Neden güzellikler hep kısa süreli olur ki?Allah'ım dualarım sanadır Elet'ime İstanbul'a gelmeleri nasip et.Hep burada yakınım da olsun İçimde özlemler ile yollarına baktırma.

Elet'imle bu sabah terasta keyifle sabah kahvaltımızı yapalım dedik.Çayımızı demlemek için mutfağa gittim.Çay bitmiş tabii olan bir kaşık çay ile ne kadar çay demlenirse biz de o kadarına kanaat ettik demledik.Gel gelelim ona çay denmez sadece bulanık sıcak suydu:)Bu tür aksaklıklar bile bizim neşemizi,mutluluğumuzu bozamaz.İçeriz biz sıcak bulanık suyu,demli çaya sayarız.

Canım Elet'im öğleden sonra bana onların meşhur olan benim de sık sık adını duyup bir türlü yapmam nasip olmayan velibahı yaptı.Öylesine güzel oldu ki tadı,tuzu.Sizlere de tavsiye ederim mutlaka yapın derim.Tabii benim gibi yapmadıysanız,yaptıysanız zaten bilirsiniz tadını.Haydi geçelim tarifini Elet'imin ağzından sizlere yazıyorum.
Malzemeleri:
Bir paket kuru insant maya
1 tatlı kaşığı toz şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un.
İç harcı:
5/6 adet orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı fındık yağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırıp bardakta kabarmasını sağlayalım.Sonrasın da unumuzu bir büyük yoğurma kabına alalım.Ortasını havuz şeklinde açalım.Kabaran mayayı ve tuzunu ilave edelim.Yavaş yavaş ılık su dökerek alabildiğince un ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.Kıvamı kulak memesinden daha yumuşak olacak.Mayaladığımız hamurumuzu sıcak bir ortamda mayalanması için yaklaşık 30/45 dakika bekletelim.

Biz de bu arada patateslerimizin kabuklarını soyup buharda haşlayalım.Kuru soğanımızın kabuğunu soyup yemeklik doğrayıp fındık yağı ile hafif karamelize olana kadar kavuralım.Haşlanan patateslerimizi de ezelim soğanlar ile karıştırıp tuzunu ve baharatlarını ilave edelim.

Hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp bezeler haline getirelim.Bezelerimizi merdane ile ufak tabak büyüklüğün de açıp içlerine patatesli harçtan koyup yaydıralım.İkiye katlayıp.Bol kızgın yağda kızartalım.

Tadı inanılmaz güzel oluyor.Bir de çok yapmışız.Elet'le şimdi dualar ediyoruz misafir gelse de yesek hep beraber diye:)Vaktiniz var ise yolunuz bu tarafa düşerse gelin bekleriz sizleri velibah yemelere:)Sağlık ve sevgi ile 
muhabbet ile kalın.

1 yorum: Leave Your Comments

  1. Sabah kahvaltımı yaptım keyif çayımı aldım açlık ve hayranlık içinde böreklerini seyrediyorum 😆❤️Eline sağlık,afiyet olsun,Allah kavuştursun da diyeyim çünkü dosta özlemle yazmışsın 💕💕

    YanıtlaSil