Vişnap

Zencefilli,Tarçınlı Kekimiz...

28
Geçenler de yaptığım kekim arşivimde bekletip duruyordum.Nasıl ki laptopum geldi artık oradan  gün ışığına çıkma vakti deyip çayımı da demledim.Evde de yalnızım, tam bloğa yazma vakti deyip geçtim bilgisayarımın başına:)
Bu nefis keklerden de üç dilimi kalmış nasılsa.Onlarla da vedalaşayım artık,değil mi?
Malzemeleri:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı fındık yağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket elenmiş kabartma tozu
Yarım su bardağı fındık kırığı
1 tatlı kaşığı tarçın
1  çay kaşığı toz zencefil
3 veya 3,5 su bardağı elenmiş  un
(Kek hamuru boza kıvamında olacak )
Tarifi:
Derince kasede önce toz şekerimizle yumurtalarımızı iyice çırpalım köpük köpük olsunlar.Sonrasında fındık yağını,sütü,yoğurdu,zencefili,tarçını katıp iyice karıştıralım.Ununu da katalım elenmiş kabartma tozu ile beraber usul usul  ilave edelim.Kıvamı koyu boza gibi olsun.Una buladığımız fındık kırıklarını da en son aşamada katıp hafifce karıştıralım.Kek hamurumuzu margarinle yağlayıp unladığımız kek kalıbına boşaltalım.Ben soğuk fırına atıyorum keklerimi her zaman.İlkin de 160 derece de kabarana kadar pişirelim sonrasında fırının ısısını 175 dereceye  çıkartalım.Ve  asla ilk  başlarda kabarsa dahi fırınımızın kapağını açmayalım.Söner puufff diye.
Afiyetle sıcak sıcak yiyelim yanında demli bir çay ile veya sıcacık sütte olabilir.Tercih sizlere kalmış.Ama ne olursa olsun ilk sıcağınla illa ki bir iki dilimini yemek lazım der ve sevgilerimi yollarım hepinize.