Vişnap

Peynirli Patatesli Börek...

26
Merhabalar yine bir günü daha eksilttik aralık ayından.Yeni yıla da sayılı günlerimiz kaldı.Bugün ev de can sıkıntısından börek yapmak istedim.Düşündüm,malzemelerime baktım ne var ne yok ne'li yapabilirim diye.En başta yufkam yoktu.Çarşıya giden arkadaşa siparişimi verdim.Aldı geldi sağolsun.Haydi geçelim mutfağa peynirim azmış bir iki patates haşladım karıştırdım ezdim peynirlerle iç malzememi hallettim bile.Bir de kaşar peynirini de saklandığı köşede görünce affetmedim onu da katı verdim iç malzemeye:)Mutfaklar da çareler tükenmez:)
Malzemeleri:
Üç yaprak yufka
Biraz beyaz peynir ( 200 gram )  
Üç orta boy patates
100 Gram kaşar peyniri rendesi
Bir yumurta
Tuz
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı fındık yağı
Çörek otu,susam
Tarifi:
Patateslerimizi soyalım buharda haşlayalım.Sıcak iken ezelim.İçine  ılınınca beyaz peynirimizi ezelim koyalım.Az tuz ilave edelim.Kaşar peyniri rendemizi de ilave edelim.Yumurtanın akını koyalım ziyan olmasın.Sarısını zaten böreğimizin üzerine süreceğiz.Çok az süt ilave edelim.İç malzememiz  yumuşak kıvamlı olsun.

Yufkamızın tekini alalım ortadan ikiye keselim yarım daire şeklinde olsun. Yüzeyini karıştırdığımız sütlü yağ ile yağlayalım.Tekrardan ikiye katlayalım yufkamızın bu yüzünü de sütlü yağ ile yağlayalım.Geniş kısmına iç malzememizi bolca koyalım geniş enli bol gevşekçe saralım.

Bir yaprak yufkadan  iki kocaman börek elde etmiş oluyoruz.Toplam da 6 büyük böreğimiz olacak.Diğer iki yufkayı da aynı işleyelim.Tamamı bitince  yumurta sarısını sürelim.Çörek otu,susamını da serpelim ve  180 derecede ısınmış fırına atalım.Nar gibi kızarana kadar tutalım.Pofuduk gibi kabarıyorlar börekler çok şirinler görünümleri ile.

                        
Bugün de mutfağı bir dağıttım ki harman yerine döndü.Çay demlenene kadar gidip canım istemese de  mutfağı derli toplu yapayım.Çıkan bulaşıkları nasıl çıkarttım bu kadar tabağı çanağı pes  pes aferinler bana gelsin bugün:)

Sevgilerimle hepinize çok güzel sağlıklı huzurlu sevgi dolu günler diliyorum Afiyetler olsun.