Vişnap

Mısır Unlu Kek...

24
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Dün netin başındayım vakit geçsin diye dolanıyorum.Arkadaşımla konuşurken kek yapacağını söyleyince birden ayyhh dedim ben de yapayım.Kendime hayret ettim hiç üşenmeden zıplayıverdim yerimden hemen  malzemeler çıkartıldı .Bir  baktım kendimi yumurta ve şekeri çırparken buldum.Hadi bu güzeller güzeli mısır unlu kekimizi yapmalara başlayalım.Bir de anneciğimi rahmetle analım derim Bütün vefat edip gidenlerimize Rabbim rahmet eylesin mekanları cennet olsun.( Amin.)Onun tarif defterinden kekimiz.Gözlerim nemlendi:(
Malzemeleri:
3 adet yumurta
İki su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı fındık yağı
Çeyrek paket margarin
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı yoğurt
Bir kase  buğday unu (çorba kasesi)
Bir buçuk kase mısır unu
Bir tatlı kaşığı karbonat
Tarifi:
Yumurtalarımızı ve toz şekerimizi çırpma kabımıza alalım ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.Yağlarımızı da ilave edip çırpmaya devam edelim.Sütünü,yoğurdunu da güzelce çırpıp yedirelim.Buğday ve mısır unumuzla beraber  karbonatımızı da katalım.Karbonatın üzerine de bir kaç damla limon suyu damlatalım .Karbonatın kokusunu alsın diye.

Şimdi de usulca karıştıralım.Hava kabarcıkları çıkmaya başladığı an da çırpma işlemini bitirelim.Kek kalıbımızı önce margarinle yağlayalım.Sonra da hafifce un serpelim her yanına .Fazla unlarını da kalıbımızı ters çevirerekten silkeleyelim.Kek hamurumuzu eşit bir şekilde kalıbımıza dökelim.Kalıbı hafifce tezgaha vuralım iyice yerleşsinler.

( Bu dediklerimin hepsini yaptığım halde bazen keklerim yamuk pişiyor nedenini bir türlü çözemedim ):)) Soğuk fırına atıyorum bir de keklerimi daha bir verim almış gibiyim.160 ile 170 derece arasında ki fırında kabarsın pişsin .ilk 20/25 dakika asla fırınımızın kapağını açmayalım.
Çayımızı demleyelim tepsiyi de camın önüne getirelim.Hem keklerimizi yeriz bir yandan demli çaylarımızı yudumlarız.Bir yandan da dışarıda ki manzarayı seyretmiş oluruz.Televizyonların gündüz kuşağında ki programlar çok abuk olduğundan pek açmıyorum tv'yi.Ondan cam önleri iyidir can sıkıntılarına der ve giderim.
Sevgi ile muhabbet ile kalın.

24 yorum: Leave Your Comments

  1. mısır unuyla yapılan balık yedim güzel oluyor
    her halde buda güzeldir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olmaz mı hiç muratza:)Hele de ben yapmışsam :))

      Sil
  2. Mısır unu ile yapılan kek hiç denemedim mutlaka güzel oluyordur ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcım bilhassa fırından çıktığında sıcacık yemeleri çok güzel oluyor.Durdukça lezzetleniyor bir de .

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Ben de çok seviyorum mısır unla yapılan her türlü hamur işini..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacığım çok teşekkür ederim Mısır unu balığıda çok yakışıyor.Sevgiler canımm.

      Sil
  4. harika görünüyor kek canım,ellerine yüreğine sağlık,afiyet olsunnn bend ebir dilim aldım bu arada :)öpüyorum canımm selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm Gelibolu'm çok teşekkür ederim canımmm.Sana feda olsun keklerim mutfağım her bir şeylerim ..

      Sil
  5. Mısır unu ile yapılınca rengi çok hoş olmuş ellerinize sağlık.Dün yorumunuzda toz karanfili sormuştunuz. İzmirde Arif oğlu firmasının satış yerinde bulmuştum. Daha önce karanfilin çiçek kısımlarını kendim döverek yapıyordum bu daha kolay geldi sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mis kokulum mısır ununun kendisi o kehribar rengi verdi keke böyle ne güzel görünmüş değil mi ben de çok sevdim.Burada akatara sordum karanfil tozunu ,hiç duymadım dedi, ilahi aktar nasıl duymazsın :)) Canım olmadı havanda döverim ilgine çok teşekkür ederim..

      Sil
  6. ellerine sağlık çok güzel olmuş
    anneciğinin de mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  7. bende cam önünü çok severim tam benlik ,kekin yanına birde peynir koyarım ben öyle severim çayıda ver gitsin eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek ve peynir bak bunu bilmiyordum Gerçi mısır unlu kekle harika olur.Haydi gel Sezgin cam önü keyfi yapalım seninle..Kış,soğuk dışarılar buz gibi.Sevgiler canımm

      Sil
  8. Canım Vişnabım Öncelikle Anacığına Allahtan Rahmet diliyorum Nur içinde Yatsın..... Yine o güzel ellerin harikalar yaratmış .olsada yesek dedik arkdaşımla mesaideyiz.Selamlar çok öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Elif'im Allah razı olsun .Geldiğinde sana mutlaka yapacağım kuzummmm.

      Sil
  9. ben bunu nasıl kaçırmışım. krakerim sevdiklerin hep kalbinde ve yanındalar. Huzur içinde yatsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy Aslımsınım şekerlim mutlaka karnın toktu ,ondan gözünden kaçmıştır.Şekerlim neler yapıp bensiz,bizsiz yiyorsun?Hani bize de yok mu? Krakerin çok çok öper bal yanaklarından ..İçten dualarına da Amin diyorum bir tanemmm..

      Sil
  10. Tüm keklerde tepeleme 1 yemek kaşığı mısır unu mutlaka ilave ederim. Fark yaratır. Sizin tarifinizi de denemek isterim.
    Anneciğinize gani gani rahmet diliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rabia Rabbim dualarını kabul etsin Amin.denemeni tavsiye ederim canımm .Ben de senin püf noktanı değerlendireceğim keklerimi yaparken ,çok teşekkürler canımm sevgilerimle.

      Sil
  11. Elinize sağlık.Dokusunu çok sevdim.Ben de fırsatını bulur bulmaz deneyeceğim meleketten gelen mısır unumla..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili satush memeleketin mısır unları da bir başka güzel oluyor hem de organik.Canım sevgilerimle.

      Sil
  12. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim. Mısır unlu keke bayılırım ellerinize sağlık. Bloğu takibe aldım. Bana da beklerim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Selda merhaba hoşgeldin ben de sana geleyim dedim ama nedense bloğunun adresini vermedi bana açılan sayfa:(( Dur bir daha deneyeceğim sevgilerimle.

      Sil