Vişnap

Köz Biber Salatası...

14
Hani geçen sizleri mutfağa gelin diye çağırmıştım ya.Bir sürü yemekler yapmıştım  o gün de yorulduğumdan bir de vakit darlığından tariflerini sonra yazarım demiştim ya,hah işte bu tarifim de o gün yaptığım çok lezzetli bir tarif.

Şimdi vakit buldum ve de mutfağımdan çıkan lezzetler ile siz lezzetli yemek sever sevdiklerimi  buluşturmaya geldim.Hadi başlayım yazmaya çayımı da demlemişim misss gibi .

Baget ekmeğimin üzerine de köz biberlerim atıştırmak üzere tabağa sıralanmışlar benim tarafımdan,daha ne isterim ki.
 Malzemeleri:
Yarım kilo kırmızı kapya biber
Yarım kilo köy biberi
4/5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım çay bardağı sızma zeytin yağı
Fındık kırığı
Tuz

Tarifi:
Biberlerimizi yıkayıp kurulayalım.Fırınımızın ızgara kısmında ya da ocak üzerinde.Ben konveksiyonel fırınımda  közledim.Ve artık çok seviyorum konveksiyonel fırınımı.Hem çabuk pişiriyor bir de etraf batmıyor.)

Közlenen biberlerimizin dış kabuklarını soyalım.Birer parmak kalınlığında doğrayalım.Bir karıştırma kabında sosumuzu hazırlayalım.Bunun için sarımsaklarımızı soyup rendeleyelim.

Sirkemizi,tuzumuzu,sızma zeytin yağımızı,fındık kırığımızı da ilave edip çırpıcıyla iyice özdeşleştirelim sosumuzu.İçine biberlerimizi de katıp iyice karıştıralım sosla her tarafına bulansın çeksin soslansın.

Hatta bir gün sonra servis edelim,daha da bir lezzetine lezzet kattıralım derim.Yok dayanamam hemen yemem lazım derseniz,benim gibi baget ekmeği kızartıp üzerine biberleri yerleştirip bir süre muhteşem yeşil ile kırmızı rengin uyumunu seyredip çay demlenene kadar bekleyin bari.
Sonrasın da afiyetle yiyin derim.Sevgi  ve muhabbet ile kalın.




14 yorum: Leave Your Comments

  1. Eline sağlık canım çooook severim bende :) Çokta iştah açıcı gözüküyor ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ayşegül'üm bizde çok sever ve sık sık yaparız.Sevgiler canımmm.

      Sil
  2. Of of off! Bayılırım böylesi karbonhidrat yanı mezelerine ıhmmm! Ellerin dert görmesin! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayanguşum kahvaltıda sıcak ekmekle de ço şahane oluyor Canım güzel temennine binlerce teşekkürler .Bimukabele..

      Sil
    2. Karbonhidrattan kastım sıcak ekmekti zaten :)) Bi benzerinden ben de yaptım, kahvaltıda hüpletiyoruz. Sevgilerimleen :)

      Sil
    3. Canım sevgilerimle afiyetler olsun Bayanguş'um..

      Sil
  3. Ben şu şekilde bir salata yapıyorum ve mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

    Biberler ve patlıcanlar közlenir, soyulup iri şekilde doğranır, üzerine kuru soğan, sarımsak ve çiğden domates doğranır.
    Zeytinyağı ve nar ekşisi ile tatlandırılır. Damak tadına göre az limon sıkılır ve afiyetle yenir.
    Izgara balığa çok yakışan bu salatayı eminim çok seveceksiniz .

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylacığım dediğin tarifi de arada yapıyorum o da çok güzel oluyor.Bu tür salatalar da limonu denedim. Ama ben yine de gönlümü sirkeden yana kaydırdım.Bir kere daha deneyim limonlusunu. .Güzel önerilerine çok teşekkür ediyorum .Sevgi ile kal canım..

      Sil
  4. bayılırımmm,ellerine sğlık vişnapım,öperim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyhancığım bir gün yapalım da yiyelim bahanemiz köz biberimiz olsun diyorum..Yoksa bir türlü görüşeeceğimiz yok be canımcımmm..

      Sil
  5. Vişnecim; közlenmiş herşeye bayılırım, elllerine sağlık, süper görünüyor salata..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım LEZZETLİ SOMUNLARIM ben de köz kokusu olsun yeter ki hep sever vede yerim isli peyniride bu yüzden sever yerim bayılıyorum o isin kokusuna canım sevgiler..

      Sil
  6. Ellerine sağlık vişnabım:)çok severim bu salatayı.
    Muhteşem sunum olmuş ,buradan enfes gözüküyor..
    öperim seni..
    inciyemek.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci'm ah ahhh bende senin tarhanana bayıldım hatta yapmayı bile düşünüyorum.İlk fırsatta Ben de seni çok çok öpüyor kucaklıyorum canımmm

      Sil