Vişnap

Mısır Unlu Karadeniz Hamsisi...

14
Selam arkadaşlar bugün de mutfağımız da hamsi pişsin istedik .
Kimileri ayy çok kokuyor ay mutfak batıyor dese de bilmem bizler çok sevdiğimizden mi yoksa pişirme şeklimiz kolay olduğundan mı çok sık pişirip afiyetle yiyoruz.

Ahh bir de böyle hani o hamsileri balık tavasına güneş gibi diziyorlar ya bayılıyorum o görünüme.Bir ben başaramıyorum.Ama ahdettim öğreneceğim mutlaka.Benim yapanlardan neyim eksik değil mi ya:)

Haydi mutfağa gidelim mi?Bu gidişle tası tarağı toplayıp mutfağa da bir kanepe atacağım.Napiimm ki mutfağı çok seviyorum.Hele de mutfaklar da çay,kahve eşliğinde yapılan sohbetlere doyamıyorum.Oldum olası böyleyim ben:)
Malzemeleri:
Bir kilo hamsi
Mısır unu
Tuz
Fındık yağı
Tarifi:
Öncelikle şansımız var ise,balıkçımız da tanıdıksa ohh yaşasın der ve ayıklanmış hamsilerimizi alıp koşa koşa eve geliriz.Yok ayıklanmamış ise gelir mutfakta oflaya puflaya ayıklarız hamsilerimizi.Bir sürü su ile yıkar yıkarız .

Taa ki temiz duru su çıkana kadar.Ve süzgümüze alırız güzelce süzülsünler diye.Bir tepside mısır unu ile tuzumuzu harmanlarız.Hamsilerimizi mısır unu ile unlarız.Aslında bir daha ki hamsi faslında mısır unlarını buz dolabı poşetine koyup hamsileride içine atıp unlamayı düşünüyorum .

Daha  pratik bu ne böyle tek tek hamsilerle oynuyorum adeta ve tabii ki de bıkkınlık geliyor minicikler yahu:)Balık tavamızın(Dönderme Tavası yukarıda ki)tabanını yağlayacak kadar fındık yağımızı koyar ve kızdırıp,hamsilerimizi dizeriz.

Kapağını da kapatırız.Orta ateşte altını kızartıp kapağı ile alt üst ederiz.Diğer yüzü de kızarsın diye.Tabii ki de servis tabağına alıp doğru masaya gidiyoruz.Ehhh ben yoruldum salatayı da siz yapın artık .Yapınca da bana sesleniverin.Afiyetler olsun.

14 yorum: Leave Your Comments

  1. Hamsi yenmez mi yaa! Hele bi de yanında soğan piyazı bol maydanozlu! Ohh oh :D Ellerine sağlık. (Benim de hamsi tavam vaaar:D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne rahatlık değil mi balık tavası işlerimizi yarı yarıya kolaylaştırıyor.Hamsi pilavı var sırada .Her türünü çok seviyoruz biz de.Şekerciğimmm sevgilerimi yolluyorum Bayanguş'ummm..

      Sil
  2. Hamsi sezonu bana göre açılmadı diye hanün bu yemedim..Palamuttayız biz hala :)) Güneş gbi dizmek çok basit aslında tavanın kenarlarından başlayarak dizince kendliğinden o şekli alıyor zaten :) Afiyetler olsun..

    Hamsi candır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül'üm Ayşegül ismi en çok sevdiğim isimlerin başında geliyor.Ne güzel ismin var.Canım palamut arada hamsi,istavrit o gün tezgahta en tazesi hangisi ise alıp pişirip yiyoruz.Bol bol balık yiyelim .Bir daha hamsi de kenarlardan başlayacağım değil mi?Deneyeceğim canım sağol çok teşekkür ederim. Umarım yapabilirim.

      Sil
  3. Ben bu aralar bol bol göl balığı yiyorum.Kızartması,çorbası :)O yüzden bu balıklarla bana işkence edemezsin Vişnap... :))))

    Eline sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili GÖK-TÜRK göl balığı deyince aklıma yayın balığını düşürdün.Buralarda nerede imkansız bulmamız.Olsa da yesem çorbasını yapsam ahhh keşke olaydı bir gölümüz ve de yayın balığımız...

      Sil
  4. canım benim ne güzel görünüyorlar da diğer model de çok zor değil.. kafalarını tavanın dışına doğru kuyruklarını içe doğru diz.. ortada boşluk kalırsa oraya kafana göre takıl :) birde bize gel sen! mutfakta koltukta var minicik bir masa ve iki minder :) istediğin gibi yayılıp çay içeriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüümmm canımmm sen bana diğer modeli anlat canım kafalarının tarafını tavanın dışına kuyruklarını iç kısma dizeceğiz demek ki?Ayyyy keşke hamsilerim olaydı şimdi hemen denerdim.Canım bu dediğini mutlaka deneyeceğim.Sağolasın .Bir mutfak sohbeti alacağım olsun olur mu canımcımm Sevgilerimle:)

      Sil
  5. Harika görünüyor çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Damla ben de kurabiyeleri çok severim de pek yapmasını başaramam eh işte idare ediyorum. Kurabiyeler senden balıklar benden olsa desem:))

      Sil
  6. Harika görünüyor, canım bir çekti ki anlatamam,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili siyahkuğu merhaba hoş geldin .Bloğunu çok beğendim hamsi sevmeni de çok sevdim Daha da sık balık ziyafetlerimiz olsun karşılaşalım çok çok inşaallah canım .Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. hiiiii bayılırımm,balığın en sevdiğim halidir,ellerine sağlık vişnap'ım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Reyhancığım Vişnapın sana tavalar dolusu yapar Bak önümüzde kış tam hamsi mevsimi ne dersin toplaşıp yapıp yiyelim mi? Canım sevgilerimi yolladım öptüm

      Sil