Vişnap

İç pilavlı bulgur...

16
Hani geçen sizleri mutfağa gelsenize diye çağırmıştım ya.Hah işte bu tarifim de o gün yaptıklarımdan.Sırası ile tarifleri yazıyorum şimdi.Ohhh maşallahlar bana o gün ne de çok yemekler yapmışım .

Daha sıra da Hünkar Beğendi tarifimiz var.Şimdi iç pilavlı bulgurumuzun tarifini vereyim.Haydi çok sevdiğim mutfağıma gidiyoruz.Önden sizler buyrun ben de arkanızdan geliyorum...
Malzemeleri:
Bir büyük bardak bulgur( 300 gram )
Bir buçuk büyük bardak sıcak su
İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
İki yemek kaşığı kuş üzümü
Üç yemek kaşığı tereyağı
İki büyük kuru soğan
Bir tatlı kaşığı toz tarçın
Bir tatlı kaşığı yeni bahar
Yarım tatlı kaşığı kara biber
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
300 Gram ciğer(tavuk,kuzu)
Tarifi:
Önce  kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayalım.Pilav tenceremiz de yağımızı eritip soğanları içine atalım .Bir iki döndürüp soğanların rengi hafiften değişmeye başlayınca dolmalık fıstıklarımızı da içine ilave edelim renkleri pembeleşene kadar soteleyelim.

Sonrasında  yıkayıp minik küpler halinde doğradığımız ciğerlerimizi katalım.Berabere kavrulsunlar.Tuzunu,baharatlarını da ilave edelim.
İyice karıştıralım.Diğer yanda kuş üzümlerimizi yıkayıp sıcak suyun içinde bekletmeyi unutmayalım.Ben bir an  unutuvermiştim .Aklıma gelince hemen ıslattım üzümlerimi..

Bulgurumuzu yıkayıp süzgece alalım.Ve soğanlı ,fıstıklı,ciğerli harcımıza bulgurlarımızı  da  ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavuralım .Sıcak suyunu  ilave edelim.Amanın yine unuttum kuş üzümlerimi koymaya .Var bunda da bir hikmet .Hemen aldım süzdüm ilave ettim.

Öncesi harlı ateşte bir iki taşım kaynatıp ocağı en kısık konuma getirelim usul usul pişsin.Üzerleri göz göz olunca altını kapatalım ve 10/15 dakika demlenmesini bekleyelim.Yanın da ister ayran isterseniz komposto ile harika gidiyor.Afiyetler olsun.

Şimdi de bahçeye gidip kokulu laz üzümlerimizden  toplayıp kompostosunu yapmayı düşünüyorum.Yaptığımda hemen akabinde tarifi ve de  fotoğrafı da gelecek.Sevgilerimle.



16 yorum: Leave Your Comments

  1. Yanıtlar
    1. siyahkuğum sağol canım.Canım dün bir yakınımın nikah törenine gittim nikah şekeri tıpkı böyle sende ki gibi deniz yıldızıydı.Sen geldin aklıma .

      Sil
  2. İç pilavlı denemedim hiç ama çok zengin ve çok nefis gözüküyor,denemek isterim:)
    Ellerine sağlık canım.
    Hünkar beğendinin adı bile mmmm dedirti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZEL tatlım ben de ilk defa denedim.Çok beğendim ama iç pilav pirinçe daha çok yakışıyor gibime geldi.Bulgur pilavımda hoş güzel değişik olmuştu.

      Sil
  3. ciğer sevmem yiyemem ama canım istemedi desem yalan olur. çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pakizemm canım o halde sana senin için etli olan iç pilav harcımdan yaparım canım benimmm

      Sil
  4. Hımmm nefis görünüyor ellerine sağlık canım bulguru çok severim yanına şalgamsuyu da hımmm afiyet şeker olsun. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucummm selamm bak şalgam suyu hiç aklıma gelmemişti .İyi hatırlattın acılı acılı ne kadar hoş olur canımmm.

      Sil
  5. Yine döktürmüşsün canım :) aklıma firik pilavın geldi o da çok nefisdi ne yemiştim ama...ellerine sağlık..çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifim firik pilavı ne zamandır benim de aklımda canım .Belki de sen geldiğinde yaparım yeriz belli mi olur biliğim...

      Sil
  6. VİŞNABIM UZUN BİR ARADAN SONRA BEN GELDİM
    ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyahım canım Gül'üm çok özletiyorsun kendini çok canım.Ben de bu aralar çok yoğunum hatta geçen kapıdan beş saniyeliğine uğradıydım sana.Fazla kalamamıştım .
      Öpüyorum seni canım benim...

      Sil
  7. peynirli tart yapınca haber veririm sana canım
    bu arada bu pilav gözüme çok güzel göründü eminim tadıda öyledir
    ellerine sağlık
    lakerdalarını afiyetle yemeni dilerim
    sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Handecimm hasretle tartı bekliyor olacağım .Gerçekten Tadı çok güzel oldu .İç pilavlı bulgurda benden sana. Lakerdalarım da kavanozda çok şükür olmayı bekliyorlar.Çok teşekkürler sevgilerimi yolluyorum canım

      Sil
  8. Bulguru her türlü severim ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım anneanneninemekleri beğenmenize çok sevindim.Çok teşekkürler ediyorum.Sevgilerimle..

      Sil