Vişnap

Soğanlı Yumurta...

10
Merhaba güzel insanlar,selam olsun doğayı sevenlere.Yazın son demlerini yaşadığımız şu güneşli günlerin tadını doyasıya çıkaralım derim.
Bu sabah biraz erken kalkayım istedim.Maalesef yine geç uyandım.
Gece tv de güzel sürükleyici bir film vardı.Kendimi ona bir kaptırdım.
Gecenin bir vakti olduydu bittiğin de.
Zaten en güzel  programları hep geç saatlere koyarlar.
 Bunun çalışanı var erken kalkanı var hiç mi düşünmezler ki?
Sabahları kahvaltıyla pek aram yok demiştim daha  önceleri.
Aslında var da kalabalık olsun isterim kahvaltı sofraları,bir de hazır kurulmuş kahvaltı sofrasına kalkmak isterim. 
işte o zaman keyifle yaparım kahvaltımı.
Bu sabah çayın yanına ne hazırlayım diye düşünürken buzluktaki piyazlık doğranmış kuru soğanlarım aklıma geldi.
Eeee işte kavur soğanları kır yumurtasını bundan daha kolay tarif Şam'da kayısı deyip hemen icraata giriştim.
Daha  öncesi hiç denememiştim kuru soğanlı yumurtayı.
Taze soğanla sık sık yapar yeriz ve çok ta severiz.
Kuru soğanlar kavrulurken öyle çok merak ediyorum ki tadını acaba sevecekmiyim diye.Sonuç mu? tek kelime ile harika oldu.
Tavsiye ederim sizlere de.
Malzemeleri:
2 Büyük boy kuru soğan
2 Adet yumurta
Tuz
Tereyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Tarcın
Yeni bahar
Toz şeker
(Baharatların hepsi yarımşar çay kaşığı miktarınca olsun .)
Tarifi:
Kuru soğanlarımızı kalınca piyazlık doğrayalım.Sahanımız da tereyağımızı eritip içine  kuru soğanlarımızı atalım.
Tuzunu da ilave edip çok çok kısık ateşte karamelize olana kadar kavuralım.
Üzerine çok az azar azar çay kaşığının yarı ölçüsün de baharatlarını da katalım.
Toz şekerini de ilave edelim .Bir iki karıştıralım.
Kuru soğanlarımız da yemek kaşığının tersi ile gözler açalım.
Bu gözlere yumurtalarımızı usulca kıralım.Sarıları dağılmasın.
Kapağını kapatıp beyazları pişene kadar kapağını kapalı tutalım.
Ben yumurtaların sarısının üzeri beyaz kaplamalı olmasın diye kapağını çabuk açtım.
Bir de sarılarının çok pişmesini istemedim.
Çünkü o sarıların tam ortasına sıcak ekmeğimi banmayı düşünüyorum..
Servis tabağına alıp soğutmadan doğru sofraya gidelim.
Sonuç mu? tek kelime ile MUHTEŞEM..
Not: Bu ölçüler bir kişilik kişi sayısınca malzemeleri artırabilirsiniz.
Sevgi ve sağlık ile kalın..

10 yorum: Leave Your Comments

  1. OOOOOOH ELLERİNE SAĞLIK
    ELLERİN DERT GÖRMESİN.
    ŞÖYLE EKMEĞİN KÖŞESİNDEN KOPARACAKSIN BİR GÜZEL BANACAKSIN AFİYETLE YİYECEKSİN

    YanıtlaSil
  2. sabah yaparım bende ,anneannem yapar ,gerçektende nefis olur,eline sağlık vişnap...

    YanıtlaSil


  3. o yumurtayı iyice çırpıp döküyorum huyumkurusun napayım:))
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun cnm görsel süper olmuş eminim çok leziz olmuştur ellerine sağlık hayatım öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. offff.olsada yesem canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Annem çok sever.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Şükür gelebildimmm:) ben görmeyeli ne kadar güzel yazılar ne kadar güzel tarifler kurabiyenler reçeller yumurtalar hamaratım benimm şu yazıların yokmu bayılıyorum canımya okumaya. ellerine saglık emegine saglık öpüyorum seniii

    YanıtlaSil
  8. oleyyyy yorumum gitti düzelmiş site:)))ne cok sevindim bilsenn

    YanıtlaSil
  9. Soğanlı yumurta ben hiç denemedim,ama sunumunuzdan güzel görünüyor,inşallah en kısa zamanda deneyeceğim,sevgiler...

    YanıtlaSil