Vişnap

Tavuklu Pilav...

27
Malzemeleri:
İki tavuk but
İki su bardağı baldo pirinç
Üç su bardağı tavuk suyu
İki yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tarifi:
İki su bardağı pirincimizi sıcağa yakın su ile ıslatalım.
İçine de bir tatlı kaşığı tuzumuzu da atıp karıştırıp bırakalım.
Pirinçler soğuyana kadar.
Tavuk butlarını yıkayıp üzerlerini örtecek kadar sıcak su ile ocağa alalım.
Tuzunu da ilave edelim, kaynasınlar pişsinler.
Süzerek tabağa aldığımız tavukları kemiklerinden,kıkırdaklarından ayıralım.
İri iri didelim tavuklarımızı.
Bir kenarda bekletelim.
Biz de bu arada pirinçlerimizi duru suyu çıkana kadar yıkayalım süzelim
Bol su ile  yıkarsak pilavımız lapa olmaz .
Pilav tenceremize tereyağımızı alıp eritelim.
İyice kızınca üç bardak tavuk suyumuzu ilave edelim.
Kaynamaya başlayınca içine süzdüğümüz pirinçlerimizi atalım.
Önce harlı ateşte bir taşım kaynatalım.
Sonrasında ateşin altını kahve ocağı kısmında en kısığa getirelim.
Usul ağır üzeri göz göz olana kadar pişe dursun pilavımız .
Bu aşamada hiç karıştırmayalım. 
Tenceremizin ağzını kağıt havlu ile kapatalım.
Demlenip buharını çeksin diye.

Servis edeceğimiz zaman derin bir kaseye önce dittiğimiz tavuk etlerimizi sıkıca bastırarak koyalım.
Ardından pilavımızı da hafif bastırarak koyup düz servis tabağına alt üst edelim.
Tavuklu pilavımız servise hazırdır ,isterseniz üzerine bol karabiber ekebilirsiniz çok yakışıyor. 
Bir de yanın da bir bardakta buz gibi ayran oldu mu .
Değmeyin tavuklu pilav keyfinize.
Afiyet bal şeker olsun.