Vişnap

Muz Marmelatı...

10
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Durup durup bugünler de reçellere sardım.Olur mu,olmaz mı deyip geçiyorum ocağın başına meyvelerimle ben:)Bu sefer de evde ki kalan muzun 4 tanesini deneme amacıyla marmelat yapmaya karar verdim.Hani belki beğenmeyiz damak tadımıza uymazsa diye ölçüyü az tuttum.Olmazsa da kekler de veya kurabiyeler de kullanırım.Sonuçta ziyan olmaz .Oldum olası israfa hep karşıyımdır.Haydi iş başına önce malzemelerimizi hazır edelim.
Malzemeleri:
4 Adet iri muz
Bir su bardağı toz şeker
Bir su bardağı su
2 Adet  karanfil
1Tatlı kaşığı toz tarçın 
Yarım limon suyu
Tarifi:
Muzları soyup minik minik doğrayalım ve  üzerlerini limonlayalım kararmaması için.Bir tencereye suyumuzu ve toz şekerimizi koyup şeker eriyene kadar  kaynatalım .Muzlarımızı da ilave edelim.Karanfili ve  toz tarçınını da ilave edelim.Şayet kabuk tarçın varsa daha da aromalı olur.
Ben de o an da olmadığından toz tarçınla telafi ettim.Güzel de oldu yakıştı.

 Marmelatımız koyulaşıp kıvama gelince altını kapatalım.Reçellerimizin,marmelatlarımızın şekerlenmemesi için ya çok sıcakken ya da iyice soğuduktan sonra kavanozlara boşaltalım.

Ertesi günü kahvaltı masamız da baş köşe de yerini alsın muz marmelatımız.Hani yeni ya yeni olanlar da hep çok sevilir:)

Not:Tadını çok merak ettiğim muz marmelatımı ertesi günü büyük bir merak ve heyecanla tattığımda aldığım damak zevkini ben öyle ahım şahım aman aman da pek beğenmedim.Arkadaşım ise çok beğendi.Hatta muz alıp yapmayı bile düşünüyor.İşte renkler,zevkler damak tatlarımız hepimiz de farklılıklar  gösteriyor.Birimizin sevdiğini diğerimiz sevmiyor:)

Tabii herkesin damak tadı farklıdır.Olmadı dediğim gibi keklerim de,kurabiyelerimde değerlendiririm.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Sağlık ve sevgi ile kalın.