Akşam üzeri tam ikindi vakti karınlar hafiften acıkmaların sinyallerini vermeye başlayınca hemen buzluğu alt üst ettim.Bu nefis muska böreciklerimi gördüm.Geçen yaptıydım,elde olan peynir çeşitleri hafiften renk değiştirip kurumaya başlayınca hemen değerlendirme adına yufkaları alıp sarıp sarmalayıp atmıştım buzluğa.
Şimdi hazırcacık elimize gelince pek makbule geçti:) Tarifinde ne var dememeli yazmalıyız .Mutfağa ilk girenler olabilir.Hepimiz bir zamanlar acemi balıklar gibiydik mutfakta. Unutmayalım geçmişimizi değil mi? :))
İlk yufka almakla başlayalım işe .Yufka öyle her yerlerden alınmaz hele marketlerden vakumlu ambalajlı olanlarından hiç alınmaz hepsi kalın ve yani kısaca güzel değiller. Çok sıkışırsak onlardan ancak döşeme tepsi böreği yapılır.
Benim yufkacım yürüme 15 dakikalık bir mesafede 15 dakika da dönüşü,gitti mi yarım saatim yufka peşine:))
Eee her güzelin, her nimetin vardır bir külfeti:)) Geçelim tarifimize artık:)
Malzemeleri:
3 yaprak yufka
300 gram beyaz peynir (ben evde kalan ne kadar kurumuş peynirler varsa onları kullandım tulum peyniri de vardı aralarında?
Maydanoz
Varsa dereotu da çok yakışıyor
Bir yumurta
Tarifi:
Önce peynirlerimizi bir kasede çatal ile ezip ufalayalım .Yıkayıp incecik kıydığımız maydanozlarımızı,dere otlarımızı da ilave edelim.Bir yumurtayı da kıralım ,çatalla malzemelerimizi güzelce harmanlayalım.
Yufkayı ikiye tekrardan ikiye bir daha ikiye katlayıp dört parmak eninde enlemesine şeritler halinde keselim.Kestiğimiz şeritleri tezgaha yayalım uc kısmına iç malzememizden koyup katlayaraktan sarıp muska şekli verelim .
Uçlarını bir minik kaseye koyduğumuz su ile ıslatıp yapışmalarını sağlayalım ki açılmasınlar.
Bol kızgın yağda kızartıp hemen kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alalım .Yok eğer hemen yemeyecekseniz buzluğa atıp dondurabilirsiniz. Gün gelir bize olduğu gibi sizinde elinize hazırcacık geliverir.Çok güzel oluyor sanki bulmuş gibi olduk bizler:)) Baktım böreklerimin fotoğraflarına da bunları sardığım zaman vaktim çoktu sanırım ki minicik minicik sarmışım.İyi de yapmışım birer lokmalıktı her biri:))
Uçlarını bir minik kaseye koyduğumuz su ile ıslatıp yapışmalarını sağlayalım ki açılmasınlar.
Bol kızgın yağda kızartıp hemen kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alalım .Yok eğer hemen yemeyecekseniz buzluğa atıp dondurabilirsiniz. Gün gelir bize olduğu gibi sizinde elinize hazırcacık geliverir.Çok güzel oluyor sanki bulmuş gibi olduk bizler:)) Baktım böreklerimin fotoğraflarına da bunları sardığım zaman vaktim çoktu sanırım ki minicik minicik sarmışım.İyi de yapmışım birer lokmalıktı her biri:))
Afiyetler olsun..
İNSANIN ELİNİN ALTINDA OLUNCA NE KADAR İYİ OLUYOR DEĞİL Mİ:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK,AFİYET ŞEKER OLMUŞ SİZE CANIMMM..
annem çok sık yapar bayıla bayıla yeriz bizde:))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuşlar
Kuzum Reyhan'ım vallahi çok güzel olduydu .Yine yapıp atmalı buzluğa.Buzlu buzlu kızartınca da pofidik pofidik kabarmaları oyy yine olsa da yesek:))Canım sevgilerimi yolluyorum.
YanıtlaSilHnandem canım seni görmek ne güzel özlemişim bende seni ziyarete gelecektim.Kalplerimiz birmiş canım.Öpüyorum seni.
YanıtlaSilNe güzeller, ne yemelikler onlar öyle.:) Yiyenler çok şanslı.:)
YanıtlaSilçok severim ben bu böreği. Bende bloğuma beklerim.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
MİMİN VAR ŞEKERİM :)
YanıtlaSilSevgili Mesut bir gün kısmet olur siz de yersiniz inşallah.Sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Follow_me ziyaretin için çok teşekkür ederim.Bloğuna ziyarete geldim Çok beğendim takibimdesin canım.Sevgi ile kal.
YanıtlaSilCanım Beyaz Sayfam çok severim Mimleri.Hemen gelip bakacağım canımmmm...Çok teşekkürler ediyorum..
YanıtlaSilacken borekleri buzlukta bulunca ,hazine bulmus gibi olmussunuzdur afiyet olsun.
YanıtlaSilÖzgür Tatlar evet hazırcacık bulmak gerçekten harika bir şey bir poşet daha var bir ara da onları çıkartıp pişirmeli.Sonrasında yine yapıp buzluğa atmalı.
YanıtlaSilCanım çekti walla, çayıda demleyip, yanına domates salatalık oh misss :)
YanıtlaSilEline saşlık arkadaşım.