Vişnap

Erişte Çorbası...

10
Hani demiştik ya geçen Elet'imle erişte kestik yaptık diye.İşte o çorbalık olarak yaptıklarımızdan bir erişte çorbası pişirip sıcak sıcak içelim istedik.Hemen  tenceremize suyumuzu koyduk.O kaynaya dursun biz de malzemelerimizi sıralayalım tezgahımıza.Haydi kolaylar gele:)
Malzemeleri:
Bir kase yeşil mercimek
Bir adet orta boy  kuru soğan
Bir kase çorbalık erişte
Bir çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kekik
Nane
Tuz
Tarifi:
Bir tencereye su koyup içine de ayıklayıp yıkadığımız yeşil mercimeklerimizi katalım yumuşayana kadar kaynasınlar.Biz de o arada bir başka sahanda  yemeklik doğradığımız kuru soğanlarımızı kavuralım şeffaflaşıncaya kadar.Diğer yanda su ve un ile yumruk büyüklüğünde sertce hamur tutalım.Uzunlamasına  yuvarlayıp uzun şeritler haline getirip minik küpler halinde keselim hamurlarımızı.

Kavrulan soğanlarımızın olduğu sahana küp hamurlarımızı da atıp kavurup kızarmalarını sağlayalım.indirmemize yakın baharatlarını da katalım ve ocağımızın altını kapatalım Kaynamakta olan pişmiş yeşil mercimeklerimizin içine çorbalık eriştelerimizi de  katalım hafif diri kalacak şekilde berabere pişmelerini sağlayalım.Her ikisi de istenilen kıvama geldiğinde kızarttığımız soğanları ve hamurları da çorbamıza katalım .Bir taşım kaynatıp ocağımızın altını kapatalım.


10 yorum: Leave Your Comments

  1. mercimeksiz yaparız biz bunu böyle de deneyeyim ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handem ayrı bir lezzet veriyor mercimekleri. senin güveçte sucuğu yaptım bugün canım .Bir ara paylaşırım nefis oldu sevgilerimle..

      Sil
  2. Suyu biraz az olmuş görünüyor Vişnap

    YanıtlaSil
  3. Valla Haklısın Ramazan.Yalnız sunum adına suyunu az koydum kaseye yoksa erişteleri ve kızarttığım hamurlar dibe çöküveriyorlar safi suyu görünüyor du çorbanın .Yoksa suyu kıvamı tam kararındaydı.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Çok severiz.Ev yapımı erişte ile de mükemmel olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım pembe kekiğim evet ev yapımı harika oldu ,çok teşekkürler canımmmm.

      Sil
  5. VİŞMABIM ŞU KARNIM ÇOK AÇ OLSA NE YERDİM.KISA ZAMANDA YAPACAM İNŞALLAH...ÇOK ÖPÜYORUM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elet'im yine geldiğin de yine yaparız bu nefis eriştelerinden.Çok teşekkürler kuzummm..

      Sil
  6. ellerine sağlık canımmm..yaay ben yorum yazmayı unutmuşum.güzeelim tarifleri paylşatığın için sağol balımm.ellerin,kolların dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy Sanemciğimm çok çook öperim seni canımmmm ,sevgilerimle..

      Sil