Vişnap

Bahçelerde Akşam Üstleri...

12


Bahçeli evde oturmanın keyfi ,tadı şu sıcak yaz günlerinde çıkıyor.İşte bir akşam üzeri daha  güneş battı batacak  gözlüyorum batsa da çiçeklerimi sulasam,terasımı yıkasam bir gece oturmasına daha hazırlasam.Çok seviyorum öteki komşularımızda da aynı telaşlar  hortumlar ellerde bahçelerde ki sebzeler,çiçekler sulanıyor.Onlar bile suyu gördükçe diriliyorlar,kendilerine geliyorlar.Ya şu etrafımızda ki ıhlamur ağaçlarının kokuları evlerin içlerine kadar buram buram yayılıyor.Bahçelerdeki masalara sofralar kuruluyor kimi çay sofrası kimileri yemek sofraları.Hele de çay kaşıklarının çıkarttığı o şıngırtılar yeniden bir posta daha çay demlettiriyor insana.Neden şekersiz içerim ki çayımı da şu sevdiğim şıngırtı sesslerinden mahrum kalırım diye iç geçiririm.Bazen de bahçelerde ki missler gibi kızartılan kızartma kokuları sanki yazlıktaymışız hissini veriyor.Diyorum yarın akşam da ben karışık bol domatesli,sarımsaklı kızartma yapacağım diye.Bir imrenme  bir heves etmeler.Samimidir  komşuluk ilişkilerimiz .Yılların tanışıklığı akrabalık ilişkilerini bile geride bıraktığına tanık oluruz.İyi günde de kötü günde de kenetlenir  komşularımız birbirleri ile.Apartman hayatı olanların da böyle bahçeli evler de  ömür tüketmelerini dilerim.Tabii isteyenler içindir dileklerim,herkesler de sevmeyebilir.Zorlukları da vardır.Mesela en  muzip olanı dut ağaçlarıdır bir  pisler bir döküyorlar atıyorlar kendilerini yerlere sere serpe sıvama bulama dut yerler.Yıkamalara dahi yetişilmiyor.Beraberinde arılar vızıldıyorlar nasiplerini yemek için.Karşı komşunun arka bahçesi yem yeşil mini bir koru gibi bir sürü dut ağaçları var.Akşam hava karardımı yeni dadanmış yabani domuzlar  4/5 taneymişler gelip dut yiyorlarmış.İnanamadım dün gece  gittim  komşunun balkonundan sessizce bekledik gözlerimle gördüm.Korktum.Hayatımda ilk defa canlı domuz gördüm.Hey Allahım ya buralar iyice köy gibi oldu.yaşasın temiz hava  araba yok egzos yok sadece olan yaseminlerin,güllerin,hanımellerin,ıhlamurların,akasyaların miss kokuları.Bir de sivrisineklerin azılı dişleri ile ısırmaları yok mu nazar boncuğu olsun onlar da artık:))Şanslı kullarındanız vesselam Rabbime binlerce şükürler olsun.Darısı sizlerin başına ,sevgi ile kalın doğa ile iç içe olun:)


12 yorum: Leave Your Comments

  1. en çok keyif aldığım akşam üzeri işten gelinde bahçede oturup keyifle çay içmekti ....ama artık benim bir bahçem yok vişnabım o kdar güzel yazmışsın ki çok duygulandım...mahsumlaştım....eline sağlık öpüyorum cnm....

    YanıtlaSil
  2. İnan bana okurken Didim'de geçen iki senemi hatırladım. Hele o bahçelerde yaşanan telaş kısmı yok mu çok hoşuma gitti. Ben de sırf çıkardığı şıkırtıdan mahrum kaldığım için çayımı tatlandırıcıyla içmeye karar vermiştim. Bu kadar tesadüf olamaz :) İnşallah bahçende birlikte oturup iki bardak çaya kaşık sallayacağımız günler de gelecek ;) Ellerine sağlık. Mutlu, huzurlu yaşa inşallah evinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucuğum inşaAllah nasip olur da seninle karşılıklı demli çaylarımızı içeriz o güzel sohbetlerin eşliğinde ,çok sevinirim canımmm.

      Sil
  3. MAŞALLAH diyorum.ALLAH sevdiklerinizle birlikte nice güzellikleri bu evinizde yaşamayı nasip etsin.
    Küçükken Çorum'daki evimiz bahçeli ve 2 katlı idi.Rahmetli babam bahçeyi, gülleri sulama mı söylediğinde ne zor gelirdi üşenirdim kaytarmanın yollarını arardım.Şimdi ise , her tarafı betonarme bir şehirde yetişen çocuklarımın şansızlığını gördükçe , kendime kızıyorum,o günlerdeki kaytarmalarım için.
    Ha tabiki şimdi de , bulunduğum şehirde bahçeli,çocuklarımın sere serpe oynayacağı koşturacağı bir eve taşınabilirim ama ama ama PARA!
    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ERKOÇ kaçtır bloğunuza gelip sizi görememek üzüyor beni .Umarım ara verdiğiniz paylaşımlarınızla tekrardan sizi aramızda görürüz.

      Sil
  4. Eletim geldiğinde doyasıya çıkartırız tadını .Sen üzülme lütfen .Yüzün hep gülsün.Hem şimdi ki bahçeler eski bahçeler gibi değil boşver.Nerede eskinin kamlumbağaları,kirpileri,onları bile yok ettik biz insanlar.Şimdi bi iki tek tük karşı dut ağacının yüzü suyuna bülbüller ötüyor şükür. Korkarım yakında o şakıyan bülbüllere de hasret kalacağız canım.Gidişatlar üzücü çok üzücü.

    YanıtlaSil
  5. Paylaştığınız bilgiler ilginç ve faydalı bilgiler . Kurumsal web tasarım.net olarak bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür eder ve paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil
  6. Hu huuu..... ben geldim. Bahçeli evde oturanlara hep özenmişimdir.Bir gün olur belki benim de ama illa ki bahçemde mis gibi kokan yaseminler de olmalı.bu çiçeğin narinliğine, kokusuna, duruşuna hayranım. Yasemin deyince aklıma İzmir gelir. İzmir'li hanımlar eskiden güzel koksun diye gögüslerinin arasına birkaç yasemin çiçeği koyarmış. :) Sultan Süleyman da en çok yasemin kokusunu severmiş. ( bunu muhteşem yüzyıl'dan duydum).Benim de tüm parfümlerim yasemin içeriklidir. Marmaris İçmeler'de bir motelin havuzuna düşen yasemin çiçekleri ve yaz sıcağı, sevdiğim adamın odada uyurken benim havuz keyfi yapmam güzel bir anı olarak hep hatırımdadır.Sevgiler Vişnap'ım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MÜ'yüm unutmuşum ben bu yazımı.Sayende ben de yeni baştan okudum sağolasın.Hakikaten bahçeli ev gibisi yok.Yasemin kokusunu ben de çok severim canımm.Dilerim Rabbimden sana da mis gibi bahçesin de yaseminler,leylaklar bilumum çeşit çeşit çicekleri olan bahçeli bir ev nasip etsin.Canımm sevgilerimle..

      Sil
  7. Vişnap bu yazıların o kadar güzel ki beni çocukluğuma gençliğime götürüyorsun :)) aynı yerlerde büyüdüğümüz için çok benzerlikler var, duygusallaşıyorum yazılarını okuyunca :))

    YanıtlaSil
  8. Ahh.. Yazın kuzenimle yaptığımız o gece sefaları aklıma geldi. Çok eğlenceliydi doğrusu. 6-7 ay daha bekleyeceğiz yapacak yok.

    YanıtlaSil
  9. Amin canımmm çok şanslısınn:) darısı bizim başımıza:)) kusura bakma şimdi gördüm canımm yazını.Valla çok güzel yazıyorsun canımm.ellerine dert görmesin.

    YanıtlaSil