Vişnap

Karışık Turşu Kavurması...

0
Merhaba merhaba herkeslere,güneşli güzel güne de merhaba deyip bir şeyler yazmak için yine geçtim bloğumun başına.Oysa aşağı balkonu yıkıyordum kovayı süpürgeyi hepsini bıraktım yarı yıkanmış balkonda.

İçime sıkıntı girdi birden.Nedenini biliyorum.Bugünler de ruhum pek bir yeleken hep gezsin dolaşsın istiyor da,gel gelelim ev de işler de beni bekliyor.Ne yapmalı bir kahve molası verip ruhumu oyalamalıyım.

Topladığım enerjimle değil bir balkon on tane bile balkon yıkarım ben.Biraz züğürt tesellisi oldu gibi olsun:) Arşivimde olan turşu kavurmamın tarifini yazayım istedim.Severmiyim ben hiç sevmem  yaptığımda ancak bir iki çatal alır yerim.Neden mi yapıyorum? 

Ahh ha haaa eşim Karadeniz'li bayılıyor yöresel yemeklere  tabii ki de turşu kavurmasına da.Hatta bir gün de kiraz kavurması yapacağım bol bol yesin diye.Haydi hemen tarifime geçeyim ,ne de olsa aşağıda ki balkonum beni bekliyor:) Sevgi ve  muhabbetle kalın.
Malzemeleri:
İstediğiniz kadar karışık turşu
Bol kuru soğan turşumuzun miktarınca
Tereyağı

Tarifi:
Önce kavanozdan çıkarttığımız turşularımızı yıkayıp biraz su da bekletelim ki tuzu gitsin.Biz de bu arada kuru soğanımızı piyazlık doğrayalım .Kuru soğanımızın miktarı ne kadar çok olursa turşu kavurmamızın lezzetide o oranda nefis oluyor.

Tenceremize aldığımız tereyağımızı eritip soğanlarımızı atalım içine güzelce kavuralım..Karamelize olsunlar.Sonrasında sudan çıkarıp çok ince  olmamak kaydı ile doğradığımız turşularımızı ilave edelim.Kavurmaya devam edelim ateşin altını kısalım bir süre devam edelim kıvamınca .

Hepsi bu kadar ne kadar kolay,ne kadar pratik bir tarif.Yerken efilli efilli çayımızı demlemeyi de unutmayalım sakın.
Sevenlerine afiyetler olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder