Vişnap

Kabaklı Havuç Salatası....

0
Merhabalar.
Dün  buzdolabının sebzeliğinde gözümden kaçan kabaklarımı ve havuçlarımı görünce hemen değerlendirmeliyim diye geçtim mutfağa .Yine o ömrümüzün çoğunun geçtiği mutfak tezgahında aldım soluğu:)

Bu  mutfak tezgahları ki kimileri bir çiçek kadar iç açıcı ve konforludur.Kimimizin de  zor şartlar altında çalışmamızı zorlaştıracak kadar iptidai ve küçüçüktür.Şu bir gerçek ki insanın içinden geldi mi yemek yapmak her şartlar altında keyifle yapar işini kadınlarımız.

Bence yemek işi mutfak işi bir aşktır  önce sevmek gerek diye düşünenlerdenim.Geçelim mi tarifimize?Gerçi bilmeyenimiz yoktur bu hem pratik hem de nefis lezzetli salatamızı .
Malzemeleri:
3 orta boy kabak
3 orta boy havuc
İki çorba kaşığı çiçek yağı
Yarım su bardağı ceviz veya fındık kırığı
Yarım su bardağı yoğurt
3 kaşık mayonez
2 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
Tuz
Tarifi:
Kabakları ve havucları yıkayıp kabuklarını sebze soyucu ile soyalım.Rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Kuşanemize  çiçek yağımızı alalım önce havuçlarımızı hafif yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak kavuralım .

Sonrasında kabaklarımızı ilave edelim berabere  bir iki kavuralım,tuzunu da ilave edelim.Fazla da pişmesinler.Salata olacağı için hafif dirilik güzel oluyor.Yine de siz kendi damak tadınıza göre pişme kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Diğer tarafta bir derin kasede yoğurt,mayonez,sızma zeytinyağını bir çırpıcı ile güzelce  karıştıralım.Cevizlerini de ilave edelim.Ve bu karışımı soğuttuğumuz kabak ve havuclarımızla buluşturup iyicene  karıştıralım .Salatamızı servis 





0 yorum:

Yorum Gönder