Vişnap

Patlıcanlı Bulgur Pilavı...

7



Malzemeler:

Bir su bardağı pilavlık bulgur
Bir buçuk su bardağı et veya tavuk suyu
Bir orta boy kuru soğan 
Yarım çay bardağı tel şehriye
İki adet patlıcan
Kırmızı pul biber
Kara biber
Tuz
Tereyağı

Yapılışı:

Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.Sonrasında bol su ile yıkayıp iyice kurulayalım patlıcanlarımızı.Kızartma tavasına çiçek yağımızı alalım  kızdığında patlıcanlarımızı atıp kızartalım .

Kızarınca kevgirle süzerekten kağıt havlu serilmiş tabağa alalım.Pilav yapacağımız tencereye tereyağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım.Kavrulmasına yakın tel şehriyelerimizi de atalım ve berabere kavrulsunlar.

Bu arada tuzunu ve kırmızı pul biberini de ilave edelim.Bir bardak bulgurumuzu da ilave edip bir ikide bulgurla çevirelim tenceredekileri.Ve  bir buçuk su bardağı sıcak et suyumuzu da koyalım.Bir taşım kaynasın sonrasında ocağın en kısığına koyalım kendini çeke çeke pişsin .

Üzeri göz göz olunca bol karabiberini ve  kızarttığımız patlıcanlarımızı da üzerlerine ilave edip bir iki karıştırıp hem pilavımızı havalandıralım hem de birbirleri ile  karışmalarını sağlayalım .Tenceremizin ağzını kağıt havlu ile kapayıp 15 dakika kadar  dinlenip demlenmesini bekleyelim.Sonrasında servise hazırdır.
Afiyet olsun...


7 yorum: Leave Your Comments

  1. Çok severim patlıcanlı bulgur pilavını,ellerine sağlık canımcım,,,nasılsın bu arada?
    selamlar olsun güzel bir hafta sonun olsun,öperim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. işte bulgur pilavının en sevdiğim hali ,bayılırımmm ellerine sağlık ablacım,öperim..

    YanıtlaSil
  3. Canımmm canımmm Gelibolu'm seni görmek bana ilaç gibi geldi desem sana .Canım seninde keyifli,sağlıklı geçsin hafta sonun ve ertesinde gelen bütün günlerin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanırım canımmm,artık sana sorunsuz yorum bırakabilmek güzel,çok sağolasın güzel dileklerin için,cümlemizin inşallah Amin diyorum kocaman...
      selamlar olsun ben kaçar çayımı demliyim ufaktan ufaktan :)

      Sil
  4. Sevgili anne eli gibi çok teşekkür ederim canım.Evet büyük çoğunluk hepimizin tercihi böyle demek ki:))Bizde de bu şekli çok seviliyor.Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım... yazları sık yaptığım bir pilavdır. Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sayın blog yöneticisi blogunuzdaki paylaşımlar herkes tarafından çok begeniliyor bizde Muayene bacasi olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil