Malzemeler:
Bir su bardağı pilavlık bulgur
Bir buçuk su bardağı et veya tavuk suyu
Bir orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı tel şehriye
İki adet patlıcan
Kırmızı pul biber
Kara biber
Tuz
Tereyağı
Yapılışı:
Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.Sonrasında bol su ile yıkayıp iyice kurulayalım patlıcanlarımızı.Kızartma tavasına çiçek yağımızı alalım kızdığında patlıcanlarımızı atıp kızartalım .
Kızarınca kevgirle süzerekten kağıt havlu serilmiş tabağa alalım.Pilav yapacağımız tencereye tereyağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım.Kavrulmasına yakın tel şehriyelerimizi de atalım ve berabere kavrulsunlar.
Bu arada tuzunu ve kırmızı pul biberini de ilave edelim.Bir bardak bulgurumuzu da ilave edip bir ikide bulgurla çevirelim tenceredekileri.Ve bir buçuk su bardağı sıcak et suyumuzu da koyalım.Bir taşım kaynasın sonrasında ocağın en kısığına koyalım kendini çeke çeke pişsin .
Üzeri göz göz olunca bol karabiberini ve kızarttığımız patlıcanlarımızı da üzerlerine ilave edip bir iki karıştırıp hem pilavımızı havalandıralım hem de birbirleri ile karışmalarını sağlayalım .Tenceremizin ağzını kağıt havlu ile kapayıp 15 dakika kadar dinlenip demlenmesini bekleyelim.Sonrasında servise hazırdır.
Kızarınca kevgirle süzerekten kağıt havlu serilmiş tabağa alalım.Pilav yapacağımız tencereye tereyağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım.Kavrulmasına yakın tel şehriyelerimizi de atalım ve berabere kavrulsunlar.
Bu arada tuzunu ve kırmızı pul biberini de ilave edelim.Bir bardak bulgurumuzu da ilave edip bir ikide bulgurla çevirelim tenceredekileri.Ve bir buçuk su bardağı sıcak et suyumuzu da koyalım.Bir taşım kaynasın sonrasında ocağın en kısığına koyalım kendini çeke çeke pişsin .
Üzeri göz göz olunca bol karabiberini ve kızarttığımız patlıcanlarımızı da üzerlerine ilave edip bir iki karıştırıp hem pilavımızı havalandıralım hem de birbirleri ile karışmalarını sağlayalım .Tenceremizin ağzını kağıt havlu ile kapayıp 15 dakika kadar dinlenip demlenmesini bekleyelim.Sonrasında servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Çok severim patlıcanlı bulgur pilavını,ellerine sağlık canımcım,,,nasılsın bu arada?
YanıtlaSilselamlar olsun güzel bir hafta sonun olsun,öperim sevgiler
işte bulgur pilavının en sevdiğim hali ,bayılırımmm ellerine sağlık ablacım,öperim..
YanıtlaSilCanımmm canımmm Gelibolu'm seni görmek bana ilaç gibi geldi desem sana .Canım seninde keyifli,sağlıklı geçsin hafta sonun ve ertesinde gelen bütün günlerin..
YanıtlaSilİnanırım canımmm,artık sana sorunsuz yorum bırakabilmek güzel,çok sağolasın güzel dileklerin için,cümlemizin inşallah Amin diyorum kocaman...
Silselamlar olsun ben kaçar çayımı demliyim ufaktan ufaktan :)
Sevgili anne eli gibi çok teşekkür ederim canım.Evet büyük çoğunluk hepimizin tercihi böyle demek ki:))Bizde de bu şekli çok seviliyor.Sevgiler canım..
YanıtlaSilBayılırım... yazları sık yaptığım bir pilavdır. Teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSilSayın blog yöneticisi blogunuzdaki paylaşımlar herkes tarafından çok begeniliyor bizde Muayene bacasi olarak başarılarınızın devamını diler.
YanıtlaSil