Vişnap

Patlıcanlı Bulgur Pilavı...

7



Malzemeler:

Bir su bardağı pilavlık bulgur
Bir buçuk su bardağı et veya tavuk suyu
Bir orta boy kuru soğan 
Yarım çay bardağı tel şehriye
İki adet patlıcan
Kırmızı pul biber
Kara biber
Tuz
Tereyağı

Yapılışı:

Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.Sonrasında bol su ile yıkayıp iyice kurulayalım patlıcanlarımızı.Kızartma tavasına çiçek yağımızı alalım  kızdığında patlıcanlarımızı atıp kızartalım .

Kızarınca kevgirle süzerekten kağıt havlu serilmiş tabağa alalım.Pilav yapacağımız tencereye tereyağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım.Kavrulmasına yakın tel şehriyelerimizi de atalım ve berabere kavrulsunlar.

Bu arada tuzunu ve kırmızı pul biberini de ilave edelim.Bir bardak bulgurumuzu da ilave edip bir ikide bulgurla çevirelim tenceredekileri.Ve  bir buçuk su bardağı sıcak et suyumuzu da koyalım.Bir taşım kaynasın sonrasında ocağın en kısığına koyalım kendini çeke çeke pişsin .

Üzeri göz göz olunca bol karabiberini ve  kızarttığımız patlıcanlarımızı da üzerlerine ilave edip bir iki karıştırıp hem pilavımızı havalandıralım hem de birbirleri ile  karışmalarını sağlayalım .Tenceremizin ağzını kağıt havlu ile kapayıp 15 dakika kadar  dinlenip demlenmesini bekleyelim.Sonrasında servise hazırdır.
Afiyet olsun...