Vişnap

Kadın Budu Köfte...

7
Merhabalar.
Daha önceleri yaptığım bir tarif kadın budu köfte epey bir ara vermiştim ki öyle de çok severim bilmem sevdiklerime hep uzun uzun aralar veriyorum onu da anlamış değilim.Hep aklımdaydı yaptığımda eski fotoğrafları kaldırıp yeni fotoğraflarla güncellemek bu nefis tarifi ve bugüne nasipmiş.
Malzemeleri:
1 Kahve fincanı pirinç
2 Küçük kuru soğan
Yarım kilo yağsız kıyma
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım kahve kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı yağ
Kızartmak için sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
2 veya 3 adet yumurta
Tarifi:
Pirinci ayıklayıp kaynar suda yirmi dakika haşlayıp süzdürelim.Ya da benim gibi sade  pilavınız varsa yeterince ne çok olsun, ne de az olmasın takribi dört yemek kaşığı dolu dolu ilave edebilirsiniz,göz kararı.O zaman  pirinç haşlama diye bir gereksinim olmaz.

Bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdıralım.Soğanı ilave ederekten hafifçe sarartalım. Kıymanın da yarısını ilave edip soğanla beş dakika kavuralım. Bir tepsiye boşaltalım ,ılıyınca içine diğer çiğ kıymayı,tuzu,kara biberi ve pirincide ilave edip iyice karıştıralım.Sonrasında eşit parçalara bölüp yumurta gibi yuvarlayarak parmaklarımızla hafifce bastırıp yassılaştıralım.

Bir tabağa unu koyalım diğer tabağada yumurtaları kıralım ve yumurtaları iyice  çırpalım.Köftelerimizi önce una sonra da yumurtaya bulayaraktan  bol kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım.Kızaran köftelerimizi kağıt havlu serdiğimiz  servis tabağına alalım.Yanında patates kızartması ile  nefis  oluyor .
Afiyet olsun.




7 yorum: Leave Your Comments

  1. Harika... teşekkürler. Çok sevdiğim bir köftedir.

    YanıtlaSil
  2. Bu köfteyi yapıp tatmayı hep istemişimdir,ama henüz kısmet olmadı:)
    Bu nefis görüntüden sonra ilk fırsatta yapmak şart oldu.
    Ellerinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. oyyyy bayılırıımm:)bakınca bile doyuyor insan:)ellerine sağlık canım.ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Mşrf asıl ben teşekkür ederim güzel beğenilerin için.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili **ZEL** sende benim gibi yap öncesinden sade pirinç pilavı içine koymak için öyle pratik oluyor ki denemeni isterim canım bizler çok severiz kadın budu köfteyi..Teşekkürediyorum...

    YanıtlaSil
  6. Canım Sanem'cim hadi geç başına yap bak ne kadar kolay ve yaparken bir de üstüne keyif alacağın bir tarif.Sevgilerimle canım öpüyorum..

    YanıtlaSil
  7. bayılırım kadınbudu köfteye nefis görünüyor.bayıldığım diğer mevzu ise ve özendiğim...blogunu güncelleme hızın darısı başıma

    YanıtlaSil