Vişnap

Kuru Yufka Böreği...

7
Harika güzel bir börek olduğunu belirteyim .Dün yaptım bugüne gramı kalmadı dersem anlayın ne derece lezzetli olduğunu:)
Şimdi dayanamadım tarifini vereyim istedim.Yalnız çok acelem var hemen gitmem gerekiyor.

Artık eve dönüşte tarifi,malzemesi, yapılışı .Her bir şeyi eve dönüşte.Bekleyin Çabucak geleceğim ben.:))Nerede kalmıştım ben?Bahsettiğim lafımdan:)
Hemen gelmem saatleri buldu .Evden bir çıktım mı nedense eve dönmelerim dediğim saatlerden hep geç oluyor:) 

Şu kuru sac yufkasına her zaman bayılmışımdır tadına lezzetine  .Hem tatlısı hem böreği oluyor .Her zaman elinin altında mutfağının bir köşesinde olması inanın ki büyük kurtarıcı .Dün baktım ,bakındım ne var ne yok mutfakta diye.

  Kuru yufkalarımı gördüm .Sevindim hemen bir tepsi pişireyim dedim ama bir tepsilik kalmamış ki yufkalarım ben de  ufak tavada yaparım deyip sıvadım kollarımı:) Haydi başlayalım mı  işe malzemelerden :)


Malzemeleri:

7-8 Kuru yufka
250 gram kıyma
2 orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kırmızı pul biber
1 litre et suyu, yoksa et su tablette olabilir  ama  lütfen  knorr olsun.


Tarifi:

Önce işe kuru soğanlardan başladım onları piyazlık doğradım ve tavaya alıp kavurmaya başladım.İyice karamelize olunca kıymasını da ilave ettim kırmızı pul biberi ve tuzunu da kattım güzelce kavurdum inmesine yakın karabiberini  koydum hem de bayağı bir  bol koydum karabiberi çok severim de .

Diğer tarafta aniden bu böreği yapmaya karar verdiğimden elimde hazır et suyum yoktu. Medet knorr et su tablette deyip kaynattığım suya 2 paket atıverdim çakma et suyumu elde etmek için.

Diğer tarafta bir tepsiye sıcak suyu koydum et su tabletimi de attım içine fokur fokur kaynayınca kapatıp ocağın altını.Doğru tezgahın yanındaki kuru yufkaların yanıbaşına .Böreğimi pişireceğim dönderme tavamda hazır yanıbaşımızda.

Margarinle her tarafını yağlayalım.) Eee hadi bakalım başlayalım et suyu ile ıslatıp döşeyerek böreğimizi yapmaya..Teker teker yufkalarımızı ister bütün istersek ortadan ikiye üçe hatta dörde kırarak et suyunun olduğu tepsiye batırıp batırıp tavamıza döşeyelim.

Tam yarıya geldik mi kıymalı iç harcımızı düzgün ve eşit yayalım her yanına .Ve kalan yufkalarımızıda aynı şekilde döşeyerek bitirelim .Ve tavamızı ocakta çevirerekten  pişirelim .Altı pişip kızarınca kapağı ile alt üst edip diğer kısmınıda pişirip kızartalım. 

Tavanın kapağı ile  böreğimizi servis tabağımıza alıp dilimleyelim servise hazırdır . Ve  elimdeki son kuru yufkalarımıda bu şekilde bitirdim .Şimdi satın almak için adres araştırıp bulmam gerekiyor.Varsa bildiğiniz yer çok makbule geçer...

Afiyet olsun şimdiden ...





7 yorum: Leave Your Comments

  1. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. oy oy oyyyy şahane görünüyor canım ellerine sağlık... mutfakteyze

    YanıtlaSil
  3. Canım arenandfamily'im hazırlıksız yakalandım sana.Pek mahcup oldum .Fotoğrafını koyupta tarifini yazmamak,tıpkı ev dağınıkken eve gelen misafir gibi oldum biran .Eve geldim hemencecik yazıverdim tarifini.:)Teşekkürederim canım.

    YanıtlaSil
  4. MutfakTeyzem nasıl mutlu oldum seni görünce.Bir gün bir bakmışsın yapıp sana ikram etmiş olurum bebiş bile büyümüş olur o da yer belli mi olur canım .Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Kıymalı ve üstelik bu bir börek, tutmayın beni, çayımı alıp geliyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Cihan sende mi çok seviyorsun kıymalı böreği?En favori böreğimdir :) Koş çabuk ol.) Çayı boş ver burada demleriz:)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor,yanında çay veya ayran ne iyi gider.
    http://huncamylife.blogspot.com/

    YanıtlaSil