Merhabalar çok sevdiğim baklanın fava şekli ile geldim bugün.
Malzemeleri:
250 gram kuru bakla
1 Adet orta boy kuru soğan
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Bir çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Dere otu
Tarifi:
Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatalım.Ertesi sabah ıslattığımız baklaları yıkayıp süzelim ve Favayı pişireceğimiz düdüklü tencereye koyalım.Soğanlarımızı da iri parçalar halinde ilave edelim.Tuzunu,toz şekerini ve zeytinyağını da koyalım.Yaklaşık üzerlerini iki parmak geçecek kadar su ilave edelim.Kapağını kapatalım. ateşe koyalım.Buharı çıktıktan sonra ateşin hızını kısalım ve takriben 20 dakika da pişmiş oluyor.Sıcakken blendırlayalım ve incecik kıydığımız dereotlarını da hafif ılıyınca favamıza ilave edip karıştıralım..Bir borcamı suyla ıslatalım ve favamızı boşaltalım spatula ile düzleştirelim .
Servis ederken üzerine limon ve zeytinyağı ile yaptığımız sostan dökelim.Bir de üzerine incecik kıydığımız dereotlarını serpelim.Not:yine bu sefer de kıydığım dereotlarını favanın içine ilave etmeyi unuttum.T aki borcama döktükten sonra fark ettiğimden unuttuğumu ,ben de üzerlerine serptim dereotlarını.Çok güzel olmuştu yine de:)
0 yorum:
Yorum Gönder