Vişnap

Fava...

0
Merhabalar çok sevdiğim baklanın fava şekli ile geldim bugün.
Malzemeleri:
250 gram  kuru bakla
1 Adet orta boy kuru soğan
Bir tatlı kaşığı toz şeker 
Bir çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Dere otu
Limon
Tarifi:
Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatalım.Ertesi sabah  ıslattığımız baklaları yıkayıp süzelim ve Favayı pişireceğimiz düdüklü tencereye koyalım.Soğanlarımızı da iri parçalar halinde  ilave edelim.Tuzunu,toz şekerini ve zeytinyağını da koyalım.Yaklaşık üzerlerini iki parmak geçecek kadar su ilave edelim.Kapağını kapatalım. ateşe koyalım.

Buharı çıktıktan sonra ateşin hızını kısalım  ve takriben 20 dakika da pişmiş oluyor.Sıcakken  blendırlayalım ve incecik kıydığımız dereotlarını da hafif  ılıyınca favamıza ilave edip karıştıralım..Bir borcamı suyla ıslatalım  ve favamızı boşaltalım  spatula ile düzleştirelim .

Servis ederken  üzerine limon ve zeytinyağı ile yaptığımız sostan dökelim.Bir de üzerine  incecik kıydığımız dereotlarını serpelim.Not:yine bu sefer de kıydığım dereotlarını favanın içine ilave etmeyi unuttum.T aki borcama döktükten sonra fark ettiğimden  unuttuğumu ,ben de üzerlerine serptim dereotlarını.Çok güzel olmuştu yine de:)
Afiyet olsun..