Vişnap

Üsküdar'a Gider İken..

3



Bugün de sabahın köründe uyandım.Oysa daha vakit vardı uyusam uyurdum da ya uyanamazsam korkusuna fırladım yataktan.Malum ben bu semt pazarlarını gezme işlerine fena sardım bugünlerde.Sırada Üskadar'ın meşhur cuma pazarı gezilecek ve sonrasında da kanatcı Muro'da tavuk yenecek,hem de on parmak ile.Tadını ancak öyle alıyorum:)Meydanda ki fiskiye bana sıcakyaz günlerini anımsattı özlemle burnumda tüttü yaz ayları.Artık gelse diyorum.Çok mu naza çekti bana  mı öyle geliyor bilemedim:)


Pazara girdik malum kalabalık Allah'ım cümbüş gibi tezgahlar.Aaaa o da ne?Dün Ulus pazarından on liraya aldığım jülyen soyucu burada beş lira değil mi:) Vayyy beş lira kazıklanmışım iyimi:)Dolaştık dolaştık Hiç içimden pazardan bir şey almak gelmiyor  .

Sadece panayır gibi pazarı dolaşmak insanların alışverişlerini izlemek istiyorum.Bir ara birbirimizi kaybettik.Beş arkadaştık ikisi yok kaybettik gözden:(en sıkıcı olanı bu,toplu gezmeleri ondan sevmem aslında.Sonra telefon edelim  dedik yok şarjları bitik:( 

Al bekle ara şimdi boşa vakit kaybı diye söylenirken Allahım ya taaaa karşı tezgahta yüzük bakıyorlar:)Aşağıda ki yeni model yüzükler tanesi beş lira:)


Hadi artık çıkalım pazardan deyip  doğru balık pazarındaki kanatcı Muro'ya karınlar acıktı.Doyurmak lazım boş mideleri. Balık pazarını severim tezgahlarındaki ürünler hep kaliteli ve tazedir. 

Yine de güvenmeyin gözünüzü dört açın bayatı sokmaları an meselesidir hiçte acımazlar vallahi.Geçen aldığım Mırlan balığının tadı damağımızda kaldığından  bir daha aldım akşama balık ziyafeti var bir de roka almalı:)


Geldik geldik Kanatcı Muro'ya işte gezmelerin en keyifli anı bu an yaşasın.Bir kaç kare fotoğraf çekeyim dedim baktım benim arkadaşlar bırbırlanıyorlar hadi bari gidim yanlarına.

Bir iki masa doluydu bizim girmemizle hurra millet akın etti mi içeri bir tek boş masa yok.Biz Allah'tan bulduk oturduk:)Siparişler  verildi.Eğer yolunuz Üsküdar'a düşerse mutlaka Kanatcı Muro'ya  uğrayın derim salaş basit bir yer fakat lezzetli tavuklarını yerken  kendinizi cennette hissedersiniz  benden söylemesi:)

Burada bir tek sevmediğim tavuğun yanında getirdikleri bulgur pilavı aslında tane tane de içine  koydukları naneyi ben pek yakıştıramıyorum bulgur pilavına ondandır sevmemelerim.

Bir de benim gibi on parmak yemelisiniz tavuğu derim lezzeti öyle çıkıyor yalanacak ki o yağlı parmaklar hımmmhımm namm nammlar dökülüverir dillerden.Boş verin kibar yemeleri:)Hayata bir daha mı geleceğiz,ya da buradaki diğer müşteriler bizleri bir daha mı görecekler deyip bakın keyfinize:)

Eller yıkandı üzerine bir çay nasılda giderdi oyy çayları yokmuş:(Fakat ilgililer  istersek sallama çay ikram edeceklerini söylediler.Vallahi gönlümü iyicene  katmerli katmerli fethettiler:)Seviyorum Közde Kanatcı Muro'yu.


Çıktık tavukcudan dışarı artık eve dönüş zamanı.Hiç sağa sola bakmadan doğru gidiyormuyuz gidiyoruz.Oy birliği ile karar alınmıştır.Fırından simitleri de alalım.Çok methettiler lezzetini çıtırlığını.

Yedim ııhhh beğenmedim evet çıtır çıtır ama sanki tatlımsı gibi tadı.Nerede İstanbul simitinin tadı onun tadını ancak karden fırındaki simitlerde buluyorum,kokusu olsun lezzeti olsun:)Dolmuş kuyruğuna geldik ki hiç kuyruk yok iyi güzel de hiç dolmuşta yok.Hadi bekle bakalım şimdi.Bu hiç hoş olmadı.Tam 20 dakika bekleme sonunda nihayet geldi ve eve dönebildik:) 

Bir cuma günümüz böyle neşeli bol kahkahalı ve gönlümüzce geçti.Şükürler olsun.Darısı bir daha ki gezmelere.Haaa bir müddet daha pazar gezmelerini rafa kaldırdım:)Özleyim biraz değil mi.?


Sevgilerimle..

3 yorum: Leave Your Comments

  1. canımmm ne güzel gezmişsiniz maşallahh 41 kere:) Umarım İstanbul'a gelirsem birlikte gezeriz ya da sen İzmir'e geldiğinde beraber sana İzmir gevreğini,kumruyu,boyozu ikram ederim:)) ne çok dua ediyorum bir bilsen seni gönül gözümle sevdim dünya gözüyle de görmeyi çok istiyorum.Allah sağlık versin hepimize.Zevkle okudum yazını.Seni okumalara bayılıyorum ve tabi sana da:)Allah dostluğunu,kardeşliğini eksik etmesin.

    YanıtlaSil
  2. İnşaallah canım gezeriz

    YanıtlaSil
  3. artık kanatçı muro, kanatçı pala oldu. lezzet aynı lezzet. ama daha bir güleryüzlüler, daha bir ilgililer. yeni işletmeciler oldukça iyi

    YanıtlaSil