Vişnap

Şekerpare...

2
Merhabalar..
Geçenler de sevdiğim biri şeker pare yapar mısın diye telefon açıp ricada bulundu.
Ben de tabii yaparım ama gün şu gün bugün olur diye söz veremem
müsait olduğum bir an yaparım dedim.

Dün akşam üzeri yaptım şeker pareleri.
Bugün günlerden 26.12.2017
Bu vesile ile bloğumda ki şeker pare tarifimin de fotoğraflarını güncellemiş oldum.
Tam 5 yıl geçmiş aradan..!

Oysa daha önceleri kaç kere yaptıydım ama hiç aklıma dahi gelmemişti fotoğraflarını yazılarını güncellemek.!
Malzemeler:
1 Paket yumuşak margarin
3 Yumurta
1 Paket pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Kahve  fincanı irmik
Fındık
Aldığı kadar un 
"Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olsun"

Şerbeti:
1 Kilo toz şeker 
 4/5 Su bardağı su
 "Su şekerin  üzerini bir parmak geçsin"
Yarım limonun suyu "opsiyonel"
Tarif:
İlk olarak şerbetini kaynatıp hazırlayalım.
Tencereye  toz şekeri ve suyu koyalım kaynatalım hafif kıvamlansın.
Bu aşamada arzu ederseniz yarım limon suyunu sıkıp şerbeti beş dakika kadar daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
İyice soğuması için serin bir ortama alalım.

Hamuru yoğuracağımız derin kaseye yumuşak margarini,iki adet bütün yumurta+bir adet yumurta akını "sarısı üzeri için"
pudra şekeri,vanilya,kabartma tozu ve irmiği alalım.

Üzerine kontrollü olarak elediğimiz unu ilave edip bir yandan da yoğurmaya devam edelim.
Hamur kıvamı ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığında olana değin gerektikçe un ilave edelim.
İstenen kıvamı elde ettiğimiz de un ilave etmeyi keselim.Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirelim.

Elimizle yuvarlayıp üzerlerine hiç bastırmadan fırın tepsisine aralıklı dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
Ortalarına birer fındık batıralım ve 170/180 derecelik  sıcak fırına atalım.
Alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Fırından aldığımız sıcak şeker parelerin üzerlerine kepçe kepçe soğuk şerbetin tamamını dökelim.

Üstünü bir başka tepsi ile kapatalım.

Ve yarı zaman geçtiğinde şerbetin içindeki şeker parelerimizi ters yüz edelim ki her tarafları eşit şuruplansın.

Bir iki saat dinlendirip şerbeti iyice içine çektiğinde servise sunalım.AFİYETLE..
Sevgilerimle..