Vişnap

Karides Salatası

3
Malzemeleri:
Bir paket dondurulmuş karides
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Kara biber
Tuz

Yapılışı:
Önce orta boy  tencereye suyumuzu koyup kaynatalım.Kaynayınca karideslerimizi kaynayan suya atalım.Bir iki taşım kaynadıktan sonra süzgüde  süzülmesi için biraz bekletelim.Bir yandan da karidesleri tek tek elden geçirip kontrol etmekte fayda var derim .İlk yaptığımda nereden bilebilirdim ki sandım  tamamen hazır ayıklanmış.

Sonradan da düşündüm de kim kalkıpta benim gibi çok dikkatli ayıklasın ki 
O yediğim karides salatasındaki ağzıma gelen minicik kalıntı kabuk parçaları çok keyfimi kaçırmıştı:(En büyük huysuzluklarımdan biri kemikli et ile  yapılan  yemeklerde de ağzıma asla kemik kıymığı gelsin istemiyorum .Tadım tuzum kaçıyor yemiyorum o yemeği bir daha  böyle de huysuzluklarım vardır.

Bu tavuk için de geçerlidir:)Ayıkladık mı karideslerimizi oh bayağı bir el oyalasa da  içim rahat bir şekilde yiyeceğim yerken değiyor çektiğim zahmete.

Öte yanda  yarım demet maydanozumuzu yıkayıp incecik doğrayıp karideslerimizle harmanlayalım.Mini bir çırpma kabında zeytin yağımızı limon suyumuzu,tuzumuzu bir de çok az kara biberimizi çırpıp karideslerimizin üzerine döküp harmanlayalım.

Hepsi bu .Ben  bu tür salataları fazla karışık sevmiyorum  direk karidesin tadıyla  şenlensin damağım başka yiyeceklerle karışsın  istemediğimden sadesini yaparım her zaman .Sizler isterseniz domates göbek salata ,roka vs  ne isterseniz katabilirsiniz.Hatta sosuna mayonez,ketçap,hardal filan da ilave edebilirsiniz.Nasıl yapılırsa yapılsın  her şekli ile  bayıldığım bir lezzettir karides.

Afiyetler olsun..

3 yorum: Leave Your Comments

  1. Bu kadar pratikse bende yaparım aynı tarifle:)ellerine sağlık vişnabım..
    öperim seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncimmmm çok kolay çok zaten karidesler hazır temizlenmiş ayıklanmışlar.Ahh ahh eskiden bizler bu karidesleri haşlar birde kabuklarını çıkartırdık:))Şimdilerde çok kolaylaştı işlerimiz.Canımm şimdiden afiyetler olsun sevgilerimle...

      Sil
  2. ellerine sağlık canımmm benimmmm:)biraz uzak kaldım ama geldim yine.çook çook püyorum:)karidesi seviyorum artık ama en çoooook ve hep seni seviyorum:)

    YanıtlaSil