Vişnap

Et Suyuna Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası

1

Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Bugün eski usul annemden gördüğüm tarzda yaptım süzme mercimek çorbamı.Biraz el oyalasa da tadı nefis oluyor.Haydi tarifime geçeyim.

Malzemeleri:
Bir büyük su bardağı kırmızı mercimek
Bir minik kuru soğan
Bir çorba kaşığı pirinç
Bir litre et suyu
Bir litre su
Bir dolu çorba kaşığı un
Üç çorba kaşığı tereyağ 
İki tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Kruton ekmekler

Tarifi:
Ayıklayıp yıkadığımız kırmızı mercimekleri,pirinci dörde böldüğümüz kuru soğanı et suyunu (Et suyunu akşamdan  kemikli eti kaynatıp suyunu süzerek elde  ettim)Hepsini tencereye koyalım orta ateşte pişsinler.Kaynamasına yakın üzerinde biriken keflerini kaşıkla alıp atalım.

Diğer tarafta bir kaşık yağ ile  unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım,çorbanın suyu ile  açalım ve sulansın süzme çorbamıza çorbamızı devamlı karıştırarak  aktaralım kavurduğumuz unu.

Tahmini 20 dakika sonra pişen çorbamızı bir başka tencereye tel süzgeçten kaşık yardımı ile  ezdirerekten süzerek geçirelim,Koyu olduysa az  su ilavesi ile inceltebiliriz.

Servis yaparken  tereyağın da yaktığımız  kırmızı pul biberli yağdan biraz ve küp kesilip kızartılmış krutonlardan da 3/5 tane  kasemize  koyabiliriz  arzu eden  limon da sıkabilir.
Afiyet Olsun.