Vişnap

Su bardağım

2

Ne zaman evi dip köşe temizlemeğe kalksam bazı çekmecelerin önünden ayrılamıyorum .Hani temizlik ya ters yüz boşaltıp temizleyip yeniden yerleştireceğim ya öyle nesneler elime geliyor ki! Dalıyorum gidiyorum taa eskilere.Tıpkı az önce elime geçen incecik cam su bardağında olduğu gibi .

Bir zamanlar 6 taneydiniz sizler de diyerekten aldım su bardağını elime sen de benim gibi tek kaldın bu yeryüzünde gitti benim sevdiklerim gitti senin diğerlerin diye başladım su bardağınla dertleşmeye.

İlk geldiğin günü hatırlıyorum da o günün ertesi ben ilkokulabaşlayacaktım.
Alışverişe gittiydik annemlerle yanımızda da en samimi arkadaşı Müşerref teyze vardı.İşte seni şimdi rahmetli oldu Arnavut Bahattin amcanın dükkanından almışlardı.Bir üstünde de Muhittin amcanın dükkanı  vardı da  nedense Muhittin amcanın dükkanından pek alışveriş yapmazdı annemler.

Ya bir alt taraftaki Bekir Amcanın  şekerci dükkanına ne demeli?Ne güzel şekerlemelerdi onlar halkalı şekerler pembeli beyazlı enine çizgili şekerler nedense çok hoşuma giderdi.Şimdi sorsan  sevmem o şekerleri  gerçi görmüyorumda artık halkalı şekerleri .

Bak şekerci Bekir Amcanın eşi Ezel teyzede bıraktı bu dünyayı gitti :(Tıpkı annem gibi tıpkı babam gibi:(Onlar bir varmış bir yokmuşlar.

Ya sen sen  öylemisin ya ?Yere düşmedikçe kırılmadıkça kıyamete kadar dünya senin.Kıskandım seni desem annemin yadigarı tek kalanım canım bardağım gönül koyarmısın bana ?

Söyle desem,dilin olsa sen de kim bilir neler anlatırdın bana kıymetli bardağım?  
Allah Allah demek bir su bardağı ile de konuşabiliyormuş hasretlik çeken insan  .!! 

2 yorum: Leave Your Comments

  1. Cok begendim kalbinin derinliklerinden gelen hisleri aktarmada basarilisin sevgilerimle visnap

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Sevgili Ramazan :)

    YanıtlaSil