Vişnap

Patatesli Börek...

0

Malzemeleri: 

3 Tane yufka
2/3 Tane patates
1 Çay bardağı Kaşar peyniri rendesi
1Su bardağı çiçek yağ
Yarım su bardağı su 
Çörek otu,susam 

Yapılışı:

Su ve çiçek yağını bir kasede iyicene  çırpın.Bir yufkayı masaya yuvarlak olarak yayıp fırça ile bir güzel yağlayalım su ve yağ karışımımız ile. Not: pofuduk gibi kabarık olacak böreklerimiz,yarısını diğer yarının üzerine kapatın.Diğer tarafta hazırladığımız iç malzemeyi içine geniş tarafına sıralıca boydan boya koyalım ve saralım gevşekce olsun sarmalarımız. 

Bakın  olmadı ki iç malzemeyi yazmayı untmuşum ben :( Bir acemiliktir üzerimde ki benimle beraber yerleşti bana :)
Patatesleri iyicene haşlayıp soğuyunca çatal ile ezelim rendelenmiş kaşar peynirlerini de ilave edelim.Biraz karabiber,kırmızı pul biber,tuz  ilavesi ile iç malzememiz hazır.

Sizler  dilediğiniz iç ile de yapabilrsiniz. Bir daha kine kıymalı yapmayı düşünüyorum.Yufkalar ve iç malzememiz bitene kadar diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.Rulo olan böreklerimizi dörder parmak eninde usulca kesip yağlı kağıt yaydığımız tepsiye dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı ve bol çörek otu serpelim 180/200 derece de kızmış fırına atalım nar gibi kızarsınlar. Bu arada boş durmayalım bir yandan da çayımızı demleyelim.

Afiyetler Olsun.