Vişnap

İncir Reçeli...

4
Yine zamansız acele ile dayanamayıp bir reçel görseli daha paylaştım .Tarifi yemekten sonra yazarım artık.
Ben bunu hep yapıyorum.Ve de reçellerimin kaderi bu sanırım.Bir daha ki 
reçel tarifim de deneyeceğim kendimi :)
Malzemeleri:
Bir kilo taze incir
Bir kilo toz şeker
Yarım limon

Tarifi:
Sağlam düzgün olan incirleri hırpalamadan usulca yıkayıp süzgüye
alalım.İyicene süzülünce tencereye aktarıp üzerine toz şekerimizi ilave edip tıpkı kabak tatlısı gibi bir gece veya yarım gün bekletelim.
Ertesi günü ocağa koyup kısıktan birazcık daha kuvvetlice ateşte fazla kaşık 
sokmadan kıvamını alana kadar pişirelim.

İnmesine yakın yarım limonun suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım.Tamam olmuştur  muhteşem incir reçelimiz  yemeğe hazırlanması için bir güzel soğutsun kendini unutun,bırakın orada mutfaktaki sarı örtülü masanın  üzerinde:)

Soğudu haydi şimdi temiz ve kuru kavanoza boşaltalım incir reçelimizi bir minik kaseye de hemen yemelik ayıralım .
NOT:İsterseniz içine karanfil de katabilirsiniz  pişirirken ben bu sefer koymadım .

Dedim ya aceleciyim  ondandır bekleyememelerim daha ocağın altını söndürüpte nasıl boşaltırım çarçabuk o reçelleri bilemem.Bir de hemen tenceresi filan yıkanıp kalksın orta yerlerden  istiyorum.
Bu da benim  olumsuzluklarımdan sadece biri:)

Afiyetler olsun...

4 yorum: Leave Your Comments

  1. offff..
    allahımm..
    görüntüye bakk..
    harikasınız gerçekten..
    :)

    YanıtlaSil
  2. OOyyy biraz utandım,biraz şımarır gibi bir ifade geldi suratımın ortasına kondu he vallahi aynen dediklerimden oldum kekiğim .Ahhh daha da iyi fotoğraf makinem olsa keşke.Elde olanla bu kadar birde arada bana güneş yardım edince böylesi harika çıkıyor fotoğraflar:) Teşekkürlerimle sevgilerimi yolluyorum canım..

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık paylasmak istesem izin verirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Paylaşmak derken nerede ve neden diye sorsam.🙂

      Sil