Vişnap

Pancar Turşusu...

5
Malzemeleri:
2 kilo pancar
Bir baş sarımsak
1Su bardağı sirke
2 Çorba kaşığı toz şeker
Bir çorba kaşığı tuz

Tarifi:
Pancarların saplarını keselim ve güzelce ovalayarak yıkayalım.Çünkü haşladığımız suyunu atmayacağız turşuyu kuracağımız kavanoza ekleyeceğiz.Bir güzel haşlayalım ve sıcakken kabuklarını incecik soyalım.Küp küp doğrayalım.Fazla da büyük olmasınlar çatala gelsinler,ağzımıza da sığsınlar.

Sofrada bıçaktı kesmeydi işiyle uğraşmayalım:)Pancarları haşladığımız suya irice dövdüğümüz sarımsaklarımızı ilave edelim.Sirkesini tuzunu ve toz şekerini de ilave edelim.İyicene  karıştıralım tuz ve şeker erisin.Ardından küp küp doğradığımız pancarlarımızı da koyalım.

Kapağını sıkıca kapatalım alt üst edelim.Tahmini 4 veya 5 gün içinde yemelere hazır olur,2 günde de hazır olabilir keyfine kalmış:)
Afiyet olsun.