Vişnap

Pancar Turşusu...

5
Malzemeleri:
2 kilo pancar
Bir baş sarımsak
1Su bardağı sirke
2 Çorba kaşığı toz şeker
Bir çorba kaşığı tuz

Tarifi:
Pancarların saplarını keselim ve güzelce ovalayarak yıkayalım.Çünkü haşladığımız suyunu atmayacağız turşuyu kuracağımız kavanoza ekleyeceğiz.Bir güzel haşlayalım ve sıcakken kabuklarını incecik soyalım.Küp küp doğrayalım.Fazla da büyük olmasınlar çatala gelsinler,ağzımıza da sığsınlar.

Sofrada bıçaktı kesmeydi işiyle uğraşmayalım:)Pancarları haşladığımız suya irice dövdüğümüz sarımsaklarımızı ilave edelim.Sirkesini tuzunu ve toz şekerini de ilave edelim.İyicene  karıştıralım tuz ve şeker erisin.Ardından küp küp doğradığımız pancarlarımızı da koyalım.

Kapağını sıkıca kapatalım alt üst edelim.Tahmini 4 veya 5 gün içinde yemelere hazır olur,2 günde de hazır olabilir keyfine kalmış:)
Afiyet olsun.


5 yorum: Leave Your Comments

  1. Bu tarifimi yazarken bir yandan da yemek hazırladım sofra kurdum kaldırdım yıkadım yani bir sürü işleri hallet kalk yazını yaz umarım yanlışı yoktur gözden kaçanı yoktur :)))

    YanıtlaSil
  2. oooo maşallah canım benimm ellerine sağlık:)) her işin üstesinden geliyorsun maşallah.Allahım sağlık versin.Bayıldım tarifee:)yapacağım inşallah birgün kulaklarını çınlatacağım:)çoook öptümm.

    YanıtlaSil
  3. turşunun her çeşidini severim ama pancar turşusuna bayılırım. acaba ben de yapmayı denesem mi? elinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Sanem'cim geliyormuyum yok be canımın içi yoruluyorum söyleniyorum bir yandan da işleri yapıyorum yapmak zorunda olmak çok fena :) öperim seni .

    YanıtlaSil
  5. Soluk hoş geldin sevindim Teşekkür ederim sevgilerimle.seni görünce bloğuma her geleni başımın üstünde taşıyasım geliyor .Pancar turşusunun hele bir de o renginin kırmızılığın muhteşemliği yok mu yemelerden çok kasede seyretmelerini de çok severim pancar turşusunun .

    YanıtlaSil