Vişnap

Etli Kara Lahana Dolması...

1

Malzemeleri:

Bir kilo kara lahana
Yarım kilo kıyma
Bir su bardağı pirinç
İki orta boy soğan
birer tatlı kaşığı 
karabiber
kırmızı pul biber 
 kuru nane
Bir çorba kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı margarin

Yapılışı:

Kara lahanaları alacak büyüklükte bir tencereye su koyup kaynatalım.Temizleyip yıkadığımız k.lahanaları kaynar suya atıp fazla eritmeden hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzgüye alalım,süzülsünler.Diğer yanda soğanları rendeleyelim, pirinçleri yıkayıp süzelim.

 Hepsini bir tasa koyalım. Tuzunu ,baharatlarını,salçasını kıymayı da ilave edelim güzelce harmanlayalım.Hatta elimizle  usulca karıştırıp birbirleri ile kaynaştıralım elimizin lezzetini de alsınlar.Soğuyan k.lahanaların her birini teker teker düz bir tabağa serelim ,  damarlı kısmı içe gelsin.

Üzerlerine birer yemek kaşığı kıymalı iç malzemesinden koyup saralım.Büyükçe bir tencereye hatta varsa kuşaneye sıralayalım.Önce tencerenin dibini örtecek şekilde avara lahanalardan serelim .Üzerlerine de sarmalarımızı yerleştirdikten sonra biraz tereyağı koyup üzerlerini büyükçe düz bir tabakla kapatalım.

Ocağa alalım önce harlı ateşte bir taşım kaynatıp sonrasında ateşin ısısını kısığa getirelim .Ağır ağır pişe dursunlar bizler de bu arada istersek cacık yapalım .Pişmeleri yaklaşık yarım saat kadar süren  sarmalarımızı pirinçlerine bakarak kontrol edelim.Pirinçler yumuşadıysa pişme işlemini tamamlamıştır deyip ocağımızı kapatalım tamamdır .

Afiyet Olsun.




1 yorum: Leave Your Comments