Vişnap

Babaanneymiş :(

1
Seni çok severdim ta ki aklım erip te senin beni sevmediğini  anlayana kada. Annem söylerdi de ne çok kızardım ona.Sana sen çok sevdiğime laf söylüyor diye canım anneme kızardım.Bana ne ben onu,o beni çok seviyor der seni korurdum minicik çocuk aklımla .

Sen ne kadar hainmişsin gerçekten içinde hiç bırak torun sevgisini insan sevgisi yokmuş.İnsan torununu sevmez mi yahu ne biçim insandın sen?Öldün gittin sana olan kırgınlığım nefrete dönüştü yıllar içinde.Etrafımda ninelerinden sevgi gören çocukları gördükçe hep seni sorguladım minicik kalbimde.Ben de çocuktum benim de ninem beni sevsin isterdim .

Büyüdüm kazık kadar oldum hep sordum neden diye hala neden diyorum ya neden neden ? Benden başka tek bir torunun yoktu ki bir tek bendim kızı erkeği hepsi bendim:( Allah'ım senin gibilere neden çocuk nasip eder ki ve de torun nasip eder ki? 

Size geldiğimde o meymenetsiz suratın asılırdı o gülmeyen suratın var ya şahken şahbaza dönerdi:/Elini öpmek isterdim de zor uzatırdın o elini. Yanaklarımı uzatırdım da lütfen bir öperdin dudakların yanaklarıma değmezdi bile .Ispanakları ayıklarken gel yardım et gel öğren derdin yapmazdım.Anneme bir ton laf söylerdin  niye beni bu kadar şımartıyormuş diye.

Sana ne sana ne be .!Yok örgü örecekmişim yok bilmem ne oh olsun ki senin isteklerini yapmazdım.Zaten ben senin o samanlarla dolu yastıklarını da sevmezdim ki o yastıklar ki örtü üstüne örtüler ile örtülürdü sen örterdin o örtüleri.Ne kadar kıymetliydi çaputların.

Senin kocanı büyüyene kadar hep öz dedem sandıydım.Ne zaman ki büyüdüm gerçekler bana söylendi o senin  ikinci kocanmış şaştıydım.Bir insan bu kadar mı iyi olur diye,beni çok severdi.Her çarşıya gittiğinde mutlaka ya şeker ya çikolata alırdı bana .Yüzü gülerdi rahmetli dedemin ben onu hiç üvey olarak görmedim ki o benim öz dedem sayılırdı.

Acaba üvey olan senmiydin diye düşünürdüm ama kahrolsun ki özdün sen. Sen öldüğün de kırkın çıktı dedem evlendi iyi oldu sana.Adam hiç olmazsa ömrünün son günlerinde şeker mi şeker bal gibi eşiyle çok mutlu olmuştur. Ben ona  babaanne dediğimde üvey olduğunu bile aklıma getirmezdim ki.

 Nasıl muhabbetliydiler senin evinde senin sandalyelerinde keyif çaylarını içerlerdi oh olsun sana .Senin doğurduğun oğlun olan amcamı da sevmiyorum .Babam öldüğünden beri sayılıydı arayıp sormaları o da ne zaman maddi bakımdan sıkışsa o zamanlardı.N'oldu şimdi sıkıntılar içinde debeleniyor iyi oluyor.

Benim babam çok merhametliydi sanırım  ölen öz dedeme senin ilk kocana çekmiş huyu suyu.Herkeslerden öz dedemin çok mükemmel olduğunu duyardım ben .O minicik kolonya şişelerin vardı ya ben onları öyle  çok severdim ki bana ver derdim vermezdin be :(  

Ben de bir keresinde senden gizli alıp mantomun ceplerine koyduydum babam beni almağa geldiğinde . Yolda giderken o minicik ellerimi mantomun cebine soktum ki yoktu o kolonya şişeleri.Hele bir tanesi keman şeklindeydi.  En çokta onu  sevmiştim keşke bir tek onu bıraksaydın :(,Demek babaanne sen cepleri de karıştırıyormuşsun.  Ne kadar ayıp bir şey.Huysuzların huysuzuydun sen.Geç öğrendim ne yazık ki.


1 yorum: Leave Your Comments

  1. canımm benimmm eminim babannen bunları okuyordur ve çok pişmandır ama son pişmanlık hiç fayda etmez.duygularını çok güzel yazmışsın.öyle içten ki..sevgi ile kal vişnapçım.

    YanıtlaSil