Vişnap

Pastırmalı Poğaça..

2
Merhabalar..
Fukaranın düşkünü ipekli giyermiş kış günü misali ben de tuttum bu kavurucu yaz sıcaklarında canım istedi diye pastırma aldım.
Yahu bu hava pastırma yeme havası mı?
Bir iki dilim yendi gerisi hep kaldı ve buzdolabının arkalarına doğru sürüldü unutuldu gitti.
Geçen ne arıyordum ki bunları gördüm orada vah vah:)
Ne yapsam bunları derken poğaça hamuru tuttum içlerine de pastırmaları koydum ve çokta güzel oldular.
Yendiler değerlendiler atılmadılar hiç olmazsa.

Güzel ülkem bu kadar ekonomik sıkıntı içindeyken ve her geçen gün gelen zamlar ile şartlar daha da zorlaşırken hiç bir malzemeyi mümkün olduğunca israf etmemeliyiz..!
Malzemeler:
125 Gr yumuşak margarin veya tereyağ
1 Çay bardağı fındık yağı veya ayçiçek yağı
1 Yemek kaşığı sirke
1 Çay bardağı yoğurt
2 Yemek kaşığı dolusu kaymak
1 Adet yumurta - akı içine sarısı üzerine
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un - kıvamı oldukça yumuşak bir hamur olacak
İç Malzemeler:
1 Tatlı kaşığı tereyağ
Yeterli miktarda pastırma
1 Adet ufak domates
Tarif:
Pastırmaları minik olarak doğrayıp ufaltalım ve domatesi rendeleyelim.
Ufak sahana tereyağını alıp eritelim içine rende domatesi ilave edip bir yemek kaşığı kadar su ilave edip soteleyelim.
Suyunu çekip domatesler piştiğinde içine ufalttığımız pastırmaları atıp bir iki çevirerek alt üst edip ateşin altını kapatalım.
Üzerini kapak örtelim ve sıcağı ile bekletip ılınmasını temin edelim.

Diğer tarafta hamur karıştırma kabına bir adet yumurta akını yağları yoğurt kaymak toz şeker tuz ve sirkeyi alalım.
Üzerine eleyerek kabartma tozunu ve kontrollü olarak unu ilave edelim.
Bir yandan hafif ele yapışacak kıvama gelinceye kadar hamuru yoğurmaya devam edelim.

İstediğimiz kıvama gelen poğaça hamurun üzerini örtüp buz dolabında yarım saat civarı dinlenmeye alalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazır edelim.

Dinlenen poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yassılaştıralım.
Ortasına pastırmalı iç malzemeden yeteri kadar koyup kapatalım.
Tepsiye dizelim ve hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çatal ile çizikler atalım..

180 - 190 derece ısıya ayarlayıp ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atalım.
Alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Çay meyve suyu vs eşliğinde servise sunalım.Afiyetle..
Sevgiler Sevgiler..





2 yorum: Leave Your Comments

  1. çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık.Daha sonran değerlendirmek için buzluğa atarak da değerlendirebilirdiniz pastırmaları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için.Sevgilerimle..🌸

      Sil