Vişnap

Garnitürlü Tavuk Yemeği.

0
Merhabalar..
Garnitürlü tavuk yemeği yapmak hiç hiç aklımda yoktu.
Gece tam uykuya dalacağım aklıma düştü hemen kalkıp dondurucudan az olan tavuk but ızgaralık paketi çıkartıp buz dolabının alt rafına aldım. Sabaha kadar çözülsün.

Olayı kısaca yazayım.
Üç gün öncesi rus salatası yapmak için garnitürleri "havuç,patates ve bezelye" haşladım.
O kadar çok haşlamışım ki hepsini kullansam yığınla rus salatası olacak yat kalk yat kalk hep rus salatası mı yenecek bıkar insan.
O yüzden bir kısmını bir büyükçe çorba kasesi kadar miktarı kenara ayırıp buzdolabına kaldırdım.
Onlar orada duruyor rus salatası yendi bitti bitmek üzere yeniden mi rus salatası yapsam diye düşünürken bir gün daha geçti gitti mi.?

Sonrası işte dediğim gibi garnitürlü tavuk yemeği yapmak geldi aklıma.
Çok çok lezzetli çok güzel de oldu.
Fotoğraflarını da çektim.
Şu an ise yanımda çayım biraz şarkı eşliğin de başladım tarifi yazmaya.
Fotoğrafları yerleştirmeyi en sona bıraktım.

Not: 
Şayet sizde haşlanmış garnitür yoksa malzemeleri direk soğan ile beraber soteleyip katabilirsiniz.
Malzemeler:
1 Yemek kaşığı tereyağ+1 Yemek kaşığı fındık yağı
8-10 Adet küçüklerinden sıska soğan "arpacık"
1 Kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı garam masala
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay bardağı sıcak su
5-6 Adet tavuk but ızgaralık"derisiz kemiksiz"
1 Çorba kase dolusu haşlanmış garnitür"havuç,bezelye,patates"
Tarif:
Tencereye tereyağ ve fındık yağını alıp eritelim.
İçine sıska"arpacık" soğanları katıp karamelize olana kadar soteleyelim.
Kuş başı doğradığımız tavukları katıp sotelemeye devam edelim.
Baharatlarını,biber salçasını ve tuzunu katalım.
Bir çay bardağı sıcak suyu katıp pişirmeye devam edelim.

Tavuklar piştiğinde içine daha önceden haşlanıp hazır olan garnitürleri katıp bir kaç taşım daha kaynatıp pişirdikten sonra ateşin altını kapatalım.
Sıcak olarak yanında pilav salata eşliğinde servise sunalım.Afiyetle..
Sevgilerimle..











0 yorum:

Yorum Gönder