Vişnap

Zeytinyağlı Pırasa "Portakal Sulu"

0
Merhabalar..
Zeytinyağlı pırasayı çok severim,gerçi ben pırasanın her türünü çok sever ayırmam birini diğerinden yeter ki pırasa olsun soframda..
Bu sefer daha önceleri arada bir yaptığım gibi yine portakal suyu kullandım.
Güzel oluyor olmasına da sanırım ben sade su ile pişeni daha fazla seviyorum zeytinyağlı pırasada.
İşte arada değişiklik adına yapıyoruz mutfaklarda bir şeyler..

Bir gün aradan geçecek ki iyice dinlenip kendine gelmesi lezzetinin katlanması için şart bence beklemesi.
Bekletip dinlendirelim lütfen..
Malzemeler:
750 Gr orta incelikte pırasa
2 Adet küçük boy havuç
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Kahve kaşığı tuz
Su
Tarif:
Ayıklayıp son dış iki kabuğunu soyduğumuz pırasaları irice doğrayalım.
Kuşaneye sızma zeytin yağını ilave edip ince halkalar halinde kestiğimiz havuçları katalım.
Hafif renk verene kadar soteleyelim.

Yıkayıp süzülen pırasaları,tuzu,toz şekeri ve sızma zeytinyağını ilave edelim.
Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi en kısığa getirip pişirmeye devam edelim.
Pırasalar suyunu çekip yumuşayıp yağına kaldığında ve pirinçler de uzayıp piştiğinde ateşin altını kapatalım.
Kendi tenceresinde soğutup bir gün dinlendirdikten sonra soğuk olarak limon eşliğinde servise sunalım.AFİYETLE..
  
Sevgiler..


0 yorum:

Yorum Gönder