Vişnap

Tereyağlı Salçalı Biftek..

0
Merhabalar..
Sıcak geçen hatta kavurucu yakıcı rahatsız edici geçen şu yaz günlerinin sanırım artık sonuna geldik gelmek üzereyiz.

Eskilerin deyişi ile ağustosun yarısı yaz yarısı kış diye diye ağustosun yarısını geçip devirelim diye içimde inanılmaz istek vardı.

Ve çok şükür geldik o günlere yarısı kış denilen günlere.
Bir kaç gecedir hava bayağı bir serin geçiyor bu da beni fazlasıyla mutlu ediyor çok şükür bin şükür.
Kış mevsimi gibi güzel mevsim var mı?
Üşürsen bir kat daha fazla giyinirsin çoraplarını ikilersin velhasıl üşümeyi gidermenin çarelerini bulursun.

Yaz sıcağı öyle mi nereye kadar soyun dökün ince giyin ne fayda yanan havaya gir çık duşa soğuk suya.
Ve geçenler de duydum ya da bir yerler de okudum yaz sıcakların da zatürre vakaların da artış oluyormuş.
Olur vallahi o terli vücut soğuk sular buz gibi dondurmalar ne olacak sonuç ortada..!

Ve bugün mutfağımda pişen lezzet tereyağlı salçalı biftek tarifi aşağıda.
Malzemeler:
3 Yemek kaşığı tereyağ
Yarım kg biftek
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Diş sarımsak
1 Adet yeşil sivri biber
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Üç beş adet kiraz domates
1 Yemek kaşığı un
Bir iki defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz,karabiber
1 Su bardağı sıcak su
Tarif:
Kuşaneye tereyağını alıp eritelim.
İçine biftekleri alıp yüksek ateşte önlü arkalı çevirerek kızartıp mühürleyelim.
Yarı pişmiş kıvamda iken bir başka tabağa alalım.

Biftekleri mühürlediğimiz aynı tereyağ içine piyazlık doğradığımız kuru soğanları ve ince kestiğimiz biberleri alalım.

Üzerlerine ortadan ikiye kestiğimiz bir diş sarımsağı ilave edelim.
Kiraz domatesleri de bütün olarak katalım.
Arada karıştırarak kuru soğanlar karamelize olana kadar kavuralım.

Bir silme yemek kaşığı unu katıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Salçaları da ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Mühürleyip tabağa aldığımız etleri de soğanlara katalım.
Üzerlerini hafif kapayacak kadar yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak su ilave edelim.

Defne yapraklarını katalım.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak biftekler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Pişip inmesine yakın baharatlarını ve tuzunu katalım.
Bir kaç dakika daha berabere pişirip ateşin altını kapatalım.
Sıcak olarak yanında patates püresi veya pirinç pilavı vs ile servise sunalım.AFİYETLE..
Sevgiler Sevgiler..